Григор Димитров започва турнира от Големия шлем, на който играе

...
Григор Димитров започва турнира от Големия шлем, на който играе
Коментари Харесай

Григор: Не съм намерил правилния начин да играя на Ролан Гарос

Григор Димитров стартира шампионата от Големия шлем, на който играе най-трудно, с сложен дуел против Виктор Троицки. Сърбинът бе повода за отпадането на международния номер 5 в първия кръг преди две години.

" Всичко е постижимо. Тук съм, подложен съм под номер 4, всичко зависи от мен. Най-важното е да се концентрираш върху мачовете и то един по един. Има доста положителни играчи, против които можеш да се изправиш в първите кръгове. Трябва да съм подготвен за всичко, което ми следва ", разяснява Григор.

Той не гледа по-напред от първия кръг, а в неговата част на схемата са Фернандо Вердаско, който може да срещне в третия кръг, и Новак Джокович, който е възможен противник на осминафиналите.

" Последните седмици не се развиха по метода, по който желаех и чаках. Приоритетът ми в този момент е първият мач. Нека стартираме от там и нека нещата се развият добре ", добави Димитров.

Media day in Paris @GrigorDimitrov #france #paris #rolandgarros #tennis #GD #grigor #dimitrov #grigordimitrov @rolandgarros pic.twitter.com/hOdKV0BdHw
— Grigor Dimitrov BG fans (@GDimitrovBgfans) May 26, 2018
Най-добрият български тенисист четири пъти е отпадал в първия кръг на " Ролан Гарос ", като най-хубавото му достижение е трети кръг, до който е стигал два пъти, в това число и предишния сезон.

" Досега не съм намерил верния метод да играя тук. Няколко пъти отпадах рано. Не играех толкоз добре, колкото желаех, само че това е най-хубавото нещо - постоянно имаш последваща опция ", показа още Григор за връзките си с шампионата във френската столица.

Вчера дъжд скапе проектите на българина. Той трябваше да тренира следобяд, само че изискванията не разрешиха. Очаква се времето в Париж да бъде фактор по време на целия шампионат от старта му в неделя.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР