Григор Димитров започна с отлична трисетова победа участието си на

...
Григор Димитров започна с отлична трисетова победа участието си на
Коментари Харесай

Гришо стартира с успех на „Ролан Гарос“

Григор Димитров стартира с отлична трисетова победа присъединяване си на Ролан Гарос 2018, показва
 
В първия мач от програмата на централния корт „ Филип Шатрие “ българинът победи с 6:1, 6:4, 7:6(1) египтянина Мохамед Сафуат.
 
В четири от досегашните си седем участия в Париж Григор бе отпадал в първи кръг. Този път обаче това не се случи след един умерено извършен дуел от българския тенисист. До 6:1, 4:0 на корта като че ли имаше единствено един тенисист, само че след това Сафуат подвигна равнището, Григор също способства с лек спад и това направи мача до края забавен и изпълнен с класни разигравания. Нямаше обаче подозрения кой е по-добрият на корта и в последна сметка по-късно над 2 часа игра Димитров си обезпечи място във втори кръг. Там негов противник ще бъде спечелилият от мача сред Николас Джари и Джаред Доналдсън.
 
Всъщност Григор трябваше да играе против Виктор Троицки. Само че сърбинът се отхвърли в последния миг заради травма и Сафуат влезе в главната скица като " благополучен губещ ". За него това бе първи мач в съществена скица на шампионат от Големия шлем, а за Египет първи представител на това равнище от 1996 година. Само че Григор продължи спортната тъга на нацията, която няколко часа по-рано видя по какъв начин националният воин Мохамед Салах се контузи във финала на Шампионската лига, а неговият Ливърпул загуби от Реал Мадрид.
 
Сафуат научи, че ще играе против Димитров директно преди дуела и първоначално несъмнено терзанието си личеше. Българинът пък стартира чудесно и небрежно завоюва първия сет с 6:1, след което поведе с 4:0. Оттук насетне обаче египтянинът стартира да демонстрира класата си, а в това време и Григор позволи спад в равнището. Съперникът върна единия пробив и даже имаше брейкбол, с цел да върне и втория. Четвъртият в схемата въпреки всичко резервира задатъка, взимайки втория сет. В третия играта бе равностойна като в сложните моменти Сафуат играеше доста солидно. Така той отрази четири брейкбола, в това число три поредни при 4:4. В последна сметка се стигна до тайбрек, само че в него Григор бе доста акуратен и закономерно стигна до триумфа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР