Григор Димитров започна фантастично участието си на ATP 250 турнира

...
Григор Димитров започна фантастично участието си на ATP 250 турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров помете квалификант за първа победа в Марсилия

Григор Димитров стартира фантастично присъединяване си на ATP 250 шампионата в Марсилия. Поставеният под №4 българин се класира за четвъртфиналите след убдителна победа над международния №116 Хайс Брауер с 6-3, 6-2 по-късно повече от час игра. По този метод Гришо прекъсна отрицателната си серия в Марсилия, записвайки първи триумф при едвам третото си присъединяване в конкуренцията. Димитров не даде доста огромни шансове на противника си, който потегли от квалификациите.

В първата част Димитров съумя да осъществя пробив в четвъртия гейм, повеждайки с 3:1. Веднага по-късно българинът избави точка за връщане на пробива, а нападателната игра на Брауер на моменти му носеше триумфи. Димитров обаче не позволи изненада и сервираше за сета при 5:3. Българинът още веднъж избави точка за пробив и затвори първата част след 34 минути.

Последва еднакъв процес и на втория сет, като българинът проби в третия гейм и това му донесе основно преимущество. Димитров осъществя още един пробив, който пристигна в седмия гейм и по този начин поведе с 5:2. На своето подаване Димитров завоюва гейма на нула и постави завършек на срещата.

В четвъртфиналите българинът ще се изправи против Александър Бублик от Казахстан (№50). Той победи представителят на домакините Грегоар Барер с 6:4, 6:2. Дотук Димитров и Бублик са се срещали четири пъти, а салдото е 2:2. Българинът загуби първите два мача, само че по-късно записа чисти победи в Синсинати 2021 и Индиън Уелс през предходната година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР