Григор Димитров започна доста странно двубоя си срещу французина Жулиен

...
Григор Димитров започна доста странно двубоя си срещу французина Жулиен
Коментари Харесай

Григор Димитров - Жулиен Бенето 4:5

Григор Димитров стартира много необичайно дуела си против французина Жулиен Бенето от втория кръг на шампионата на трева в " Куинс ". Той започва с непредизвикана неточност, което бе последвано от две следващи двойни неточности и се озова в обстановка 0:40. Българинът избави две благоприятни условия за пробив, само че нова двойна неточност подари гейма на противника му.

Грешките на Григор продължиха, макар че той съумя да стигне до тъждество във втория гейм след фанстастичен ретур по правата. Сервисът на Бенето функционираше по-добре от този на Димитров и му осигуряваше преимущество. Полуфиналистът от Откритото състезание на Австралия не успяваше да откри ритъма си при започване на мача. Българинът стартира четвъртия гейм с две отлични офанзиви, само че противникът му отговори с отлични начални удари и си завоюва гейма. Жулиен стартира по-често да излиза на мрежата след добър сервис и сполучливо завършваше.

Поставеният под номер 6 Димитров стигна до първи безапелационен сервис гейм за 2:3 и последователно стартира по-често да затруднява противника си. След двойна неточност на французина се стигна до първи късмет за пробив в мача за Григор, само че отличен сервис измъкна Бенето. Началният удар го избави и при идната опция.

След безапелационен триумф против Райън Харисън на старта в този момент българинът играе с 35-годишния Бенето. Двамата са си разменили по две победи в срещите между тях, само че за последно са играли през 2014 година При победа през днешния ден Димитров ще спори за място на полуфиналите с спечелилия от дуела сред Танаси Кокинакис и Данил Медведев.

Турнирът в " Куинс " и мачовете на Григор Димитров се предават директно по Mtel Sport 1.

Тревата в Куинс е едно от обичаните места на Григор, който печели шампионата през 2014 година Миналия сезон обаче той отпадна в първия кръг след загуба от Янко Типсаревич. Състезанието тази година е изпълнено с изненади, като конкуренцията към този момент напуснаха международният номер 1 Анди Мъри, поставеният под номер 2 Стан Вавринка и Милош Раонич, а през днешния ден отпадна и Жо-Вилфред Цонга.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР