Григор Димитров записа трета победа на Australian Open и се

...
Григор Димитров записа трета победа на Australian Open и се
Коментари Харесай

Григор Димитров прескочи Рубльов в напрегнат мач в жегата в Мелбърн

Григор Димитров записа трета победа на Australian Open и се класира за четвъртия кръг в шампионата след 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 над руснака Андрей Рубльов. Световният №3 мина през доста сложен дуел, само че след 3.07 часа на корта съумя да пречупи противника си. Димитров се реваншира за загубата си от Рубльов на US Open през предходната година, като в съперничеството посред им, двамата към този момент имат по една победа.

Двамата изиграха доста оспорван мач, в който бяха затруднени от извънредно високите температури в Мелбърн, надхвърлили 40 градуса. Това очевидно се отрази на играта, която беше надалеч от най-хубавите стандарти.

Срещата не предложи доста високо качество на тениса, откакто и двамата тенисисти по-често грешаха, в сравнение с да вършат атрактивни удари. Димитров записа 13 аса, само че позволи и 15 двойни неточности. При неговият противник броят на грешките беше 13, а на директните точки от начален удар едвам четири.

Световният №3 приключи с 63% вкаран първи сервис и завоюва 76% от точките при него. Статистиката му на втори сервис обаче беше доста неприятна, като той завоюва единствено 38% от точките – 20 от 53 общо.

What a finish!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР