Григор Димитров записа пет победи в пет мача по пътя

...
Григор Димитров записа пет победи в пет мача по пътя
Коментари Харесай

Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си

Григор Димитров записа пет победи в пет мача по пътя към купата в Лондон

© Tony O`brien Още по тематиката
Григор Димитров: Целта ми е всякога, когато изляза на корта, да бъда по-добър състезател от през вчерашния ден
от Дневник,10 ное 2017
Григор Димитров се събра с Надал, Тийм и Гофен във финалите на АТП
от Дневник,8 ное 2017 Българският тенисист Григор Димитров реализира най-големия триумф в кариерата си, откакто завоюва купата на финалите на АТП в Лондон и от понеделник е на рекордното за него трето място в международната класация. В оспорван мач той победи с 2:1 сета белгиеца Давид Гофен и завоюва 2.55 млн. $ от наградния фонд. Димитров записа пет победи в пет мача по пътя към купата в Лондон и завоюва оптималните 1500 точки, с цел да приключи сезона с общ актив от 5150 точки.

След финала Григор Димитров съобщи, че няма да изпада в прекомерно огромна еуфория, изрази удовлетворение от постигнатото през миналия сезон, само че добави, че би трябвало да продължи да работи още по-усърдно, с цел да задържи и увеличи равнището си.

Димитров изравнява най-хубавото класиране в историята на българския тенис - на Мануела Малеева от 1985 година, само че 26-годишният състезател слага нов връх за най-предна позиция в края на сезона. Досега най-хубавото достижение за България беше шестото място, на което са завършвали Мануела Малеева (1984 и 1988 г.), Катерина Малеева (1990 г.) и Магдалена Малеева (1995 г.).

За пръв път в кариерата си Димитров завършва годината в първите 10 на света. Предишното му най-хубаво достижение беше 11-ата позиция от 2014 година Той стартира 2017 година под №17, само че след четири трофеи и 49 победи в 68 мача направи скок от 14 места.

Димитров приключва сезона зад двамата най-успешни играчи в историята - Рафаел Надал (10 645 точки) и Роджър Федерер (9605 точки). 31-годишният испанец и 36-годишният швейцарец направиха блестящо завръщане тази година, като си разпределиха четирите трофея от Големия шлем и завоюваха пет от деветте шампионата от сериите " Мастърс ".

Освен като №3 в международната класация Григор Димитров завършва годината и като трети в класацията по доходи от наградни фондове. Той проработи 5.63 млн. $ през 2017 година, 2.55 млн. от които във финалите на АТП. Откакто влезе в международния тур, българинът е спечелил 13.1 млн. $ от шампионати.

Надал приключва сезона с 12.7 млн. $ от наградни фондове. Тази година испанецът завоюва шест трофеи, включително " Ролан Гарос ", US Open и мастърсите в Монте Карло и Мадрид. Той е проработил общо 91.4 млн. $ от шампионати в професионалната си кариера.

Федерер, който завоюва Australian Open, " Уимбълдън " и мастърсите в Индиън Уелс, Маями и Шанхай, приключва годината с 11.8 млн. $. Той завоюва най-вече трофеи през сезона - 7, и стана спортистът с най-големи доходи от наградни фондове в историята - 110.6 млн. $.

Зверев е четвърти по извоювани пари от шампионати през 2017 година - 4.2 млн. $. След него се подреждат Тийм (3.7 млн.), Чилич (3.6 млн.), Гофен (3.5 млн.), Сок (3.1 млн.), Кевин Андерсън (2.85 млн.) и Стан Вавринка (2.8 млн.).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР