Григор Димитров записа първа победа на сингъл през 2022 година.

...
Григор Димитров записа първа победа на сингъл през 2022 година.
Коментари Харесай

Григор Димитров с фамозен обрат за старт на сезона

Григор Димитров записа първа победа на сингъл през 2022 година. Българинът се оправи доста мъчно с аржентинеца Факундо Банис с 5:7, 7:6 (3), 6:3 в мач от осминафиналите на шампионата от сериите АТП 250 в Мелбърн.

Срещата продължи 2 часа и 47 минути, като беше прекратена за към половин час, с цел да бъде вдигнат покрива на „ Маргарет Корт Арена”. Хасковлията бе покрай загубата, откакто във втория сет Банис сервираше за спечелването на мача, само че въпреки и мъчно, стигна до страховит поврат.

Следващият противник на Димитров ще бъде спечелилият от срещата сред Макдоналд Макензи и Ботин ван де Зандшулп.

Григор загуби първата точка в срещата, само че по-късно завоюва идващите три, с цел да поведе с 1:0. Българинът поведе с 0:30 във втория гейм, само че Банис бързо изравни. Стигна се до дюс, само че в последна сметка аржентинецът съумя да изравни. Хасковлията завоюва подаването си на 0 и още веднъж излезе напред в резултата. Димитров стигна до дюс в четвъртия гейм, само че Банис сподели по-добра игра за 2:2.

След две неточности на Григор Банис получи две точки за пробив. При 30:40 трябваше да се направи пауза, с цел да бъде вдигнат покрива на „ Маргарет Корт Арена”. Цялото закъснение, включващо подсушаване на корта и запалване на осветлението, продължи към 30 минути. След забавянето Димитров позволи пробив след непредизвикана неточност. Гришо обаче съумя небрежно да изравни и направи рибрейк за 3:3.

Българинът върна увереността си при своето подаване и още веднъж бе напред в резултата. Банис също взе подаването си за 4:4. Деветият гейм започва с точка за аржентинеца, само че по-късно Димитров извърши чудесно сервис на два пъти, с цел да поведе с 5:4. Банис не даде точка за нашенецът при своето подаване и изравни.

Нивото на подаванията на Димитров спадна след спирането, а от това се възползва Банис, които стигна до две точки за пробив. Южноамериканецът съумя да се възползва още от първия си късмет и направи брейкът факт. Банис не сбърка при подаването си и взе първия сет с 5:7.

Мачкай Гришо!
— griglobal (@griglobal1)
Вторият сет стартира с бърза замяна на геймове. След това Григор взе и второто си подават в сета за 2:1. Две провокирани неточности от бекхенд на Банис доведоха до 15-30, само че Григор на собствен ред сбърка два пъти от форхенд, а по-късно и от бекхенд-слайс за 2:2. Неприятното в тази ситуация бе, че два пъти сред точките той се навеждаше и си взимаше къса отмора, явно притесняван от някакъв физически проблем.В идващия гейм Димитров се опитваше рано да завършва разиграванията, което докара до неточности от негова страна, само че с бекхенд-уинър съумя да затвори най-дългия сервис-гейм.

Банис се възползва от неточности на Гришо, с цел да изравни. Българинът осъществя три аса и още веднъж беше напред – 4:3. Лоша преценка на излезлия на мрежата Гришо при минаващ удар на съперника му и следващата неточност от форхенд направиха 15-30, след което пристигна ред на сгрешен подсечен бекхенд и още веднъж обстановка двоен брейк-бол за Банис. Пресилен форхенд незабавно след сервиса на българина доведоха до пробив и късмет за аржентинеца да затвори мача на свое подаване.Българинът обаче незабавно реагира и получи две благоприятни условия за пробив, с цел да успее по-късно да изравни резултата.

Мачкай Гришо!
— griglobal (@griglobal1)
Двамата си размениха по още един сервис-гейм, с цел да се стигне до тайбрек. Първият мини пробив бе в актива на Григор за 2-0, откакто противникът откри мрежата при несполучлив опит за къса топка. За страдание, преимуществото бързо се изпари с неточност от форхенд за 2-2. Самият аржентинец пресили форхенд и даде още веднъж задатък на българина, който се възползва от сервиса си за троен сетбол при 6-3. Димитров съумя да осъществя още първата опция и изравни.

Банис поведе първи в заключителния сет, откакто сервисът му още веднъж сътвори проблеми на Димитров.Българинът обаче не даде на съперника си да запише ранен пробив, откакто пласира няколко сервиса към бекхенд страната на Банис, които го изненадаха неприятно. Димитров навакса пасив от 15-40 в третия гейм, само че Банис съумя да се оправи. Аржентинецът стигна до брейкпойнт, който обаче беше избавен от българина, след което с форхенд уинър нашенецът стигна до 2:2.

Последваха няколко неточности на Банис в петия гейм, с цел да се стигне до пробив на Димитров.Първата ни ракета беше праволинеен при подаването си и поведе с 4:2. В седмия гейм българинът стигна до точка за нов брейк, само че Банис съумя да изравни за дюс, а по-късно и да понижи изоставането си – 3:4.

При своето подаване Гришо небрежно завоюва първите три точки, след което нямаше проблем да стигне до 5:3. Банисе завоюва първата точка при подаването си за оставане в срещата. Стигна се до 30:30, след което Григор получи мачбол. Банис вкара гейма в дюс, само че Григор беше праволинеен, с цел да стигне до първата си победа на сигнъл за 2022 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР