Григор Димитров записа най-силното си представяне на последния за годината

...
Григор Димитров записа най-силното си представяне на последния за годината
Коментари Харесай

Само Фелисиано Лопес "скача" повече от Григор през годината

Григор Димитров записа най-силното си показване на последния за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Съединени американски щати. Той доближи до полуфиналите на конкуренцията, завоюва 720 точки и направи скок с цели 53 места в международната класация.

Въпреки насладата от завръщането на родения в Хасково тенисист измежду 25-те най-хубави в света, би трябвало да споменем, че има различен, който води в класацията по нанагорнище в подреждането измежду тенисистите от топ 100 през 2019 година
Григор Димитров е още веднъж в топ 25 в света Българинът записа скок с 53 места в международната класация
37-годишният Фелисиано Лопес изненада всички през юни 2019 година Той завоюва шампионата в Куинс - последния преди " Уимбълдън ", надделявайки във финала Жил Симон след в действителност трагичен мач и 6:2, 6:7(4), 7:6(2).

Преди първия си мач от конкуренцията, испанецът беше 113 в международната класация. След като триумфално подвигна трофея в ръце, той се разсъни на 53-та позиция. Така Лопес записа рекорден скок за сезона досега от тенисистите в топ 100 - цели 60 позиции.

Снимка: Getty Images

Григор Димитров и неговите 53 места не са казус през 2019 година Точно с толкоз в международната класация се изкачи сърбинът Ласло Джере. Той стана победител в шампионата в Рио де Жанейро през февруари.

На 18 февруари Джере беше номер 90 в международната класация, а седмица по-късно към този момент имаше първа купа и позиция номер 37 в биографията си.

Снимка: Getty Images

Антирекордьор в ранглистата за сезона досега е Хуан Мартин дел Потро. През актуалната седмица той записва спад с цели 55 места. Всъщност това е предвидимо.

Аржентинецът лекува тежка травма на капачката на коляното и не е играл от шампионата в Куинс. През 2018 година той беше противник на Новак Джокович на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати, а през сегашния сезон не съумя да отбрани точките си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР