Григор Димитров записа чиста победа над италианеца Томас Фабиано и

...
Григор Димитров записа чиста победа над италианеца Томас Фабиано и
Коментари Харесай

Григор с категорична победа над Фабиано стигна до 1/8 финалите

Григор Димитров записа чиста победа над италианеца Томас Фабиано и се класира за 1/8 финалите на Откритото състезание на Австралия. Най-добрият български тенисист завоюва мача със 7-6, 6-4, 6-4 за два часа и седем минути.

В първия сет Григор пръв направи пробив в шестия гейм, само че италианецът го върна незабавно. Стигна се до тайбрек, който нашият тенисист завоюва със 7-5. Във втория сет Димитров проби сервиса на съперника си още в стартовия гейм и този път съумя да го затвърди - 2-0. Фабиано още веднъж съумя да откри отговор и в шестия гейм върна пробива 3-3. Григор пък реагира неотложно с рибрейк, а по-късно завоюва подаването си на нула. Това бе задоволително за първата ни ракета да поведе с 2-0 сета. В третия сет Гришо нанесе своя удар в седмия гейм и поведе с 4-3, след което бе безапелационен на своя сервис - 5-3. В десетия гейм сервира за продобиване на мача, поведе с 40-0 и осъществя първия си мачбол.

Това бе първа среща сред 21-ия в света Димитров и 102-ия Фабиано. В идващия кръг противник на българина ще бъде спечелилият от мача сред Франсис Тиафо и Андреас Сепи, който се играе сега. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР