Григор Димитров запазва осмата си позиция в световната ранглиста на

...
Григор Димитров запазва осмата си позиция в световната ранглиста на
Коментари Харесай

Григор запази позицията си на 8-ми в света

Григор Димитров резервира осмата си позиция в международната класация на ATP.

26-годишният българин има в актива си 3575 точки, като през тази седмица той се завръща на корта с присъединяване на шампионата в Пекин от категория АТР500. Той не е взел участие в шампионат след отпадането си във втория кръг на откритото състезание на Съединени американски щати и в този момент е окуражен да завоюва най-малко още една купа до края на годината, с цел да си подсигурява присъединяване на финалите на АТР.

“Това е като премия, която получаваш в края на годината. Никога до момента не съм го реализирал и значи доста за мен. За всеки играя да има опцията да се състезава на тази сцена в края на ноември би било особено. Има обаче още шампионати и всичко може да се случи. Сигурно е, че ще дам най-хубавото от себе си”, съобщи той, представен от Sportal.bg.

През актуалната седмица обаче, Григор Димитров ще има сложната задача да пази 300 от своите точки, в мача против босненеца Дамир Джунхур, за който всички приказват, че е в отлична форма и с упоритост да побеждава.

Миналият сезон Григор Димитров доближи до финала в Пекин, само че отстъпи на Анди Мъри в борбата за трофея. Именно в китайската столица ще бъде първият шампионат на първата ни ракета след разочароващото му присъединяване в US Open, където отпадна още във втори кръг от съветския младеж Андрей Рубльов.

Най-вероятно присъединяване на българина на шампионата ще стартира във вторник (3 октомври).

Промени в топ 10 при мъжете няма.

Лидер продължава да е лидерът в схемата в Пекин — Рафаел Надал. След него се подреждат Роджър Федерер, Анди Мъри, Александър Зверев, Марин Чилич, Новак Джокович и Доминик Тийм. След Григор пък се подреждат Стан Вавринка и Пабло Кареньо Буста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР