Григор Димитров запази осмата си позиция в световната ранглиста, в

...
Григор Димитров запази осмата си позиция в световната ранглиста, в
Коментари Харесай

Григор Димитров запази осмото си място в ранглистата и изпревари Чилич в годишната класация

Григор Димитров резервира осмата си позиция в международната класация, в Топ 10 на която тази седмица разбърквания няма.
След като доближи до финала на шампионата в Стокхолм, първата ни ракета събра актив от 3 650 точки и се приближи още повече до седмото място в класирането, заемано сега от Новак Джокович. Сърбинът има 3 765 пункта, само че защото няма да играе до края на годината, може напълно скоро да бъде преместен от Григор, който от своя страна ще запише ново върхово достижение в кариерата си. Лидер продължава да е Рафаел Надал с 10 465 точки, следван от Роджър Федерер с 8 505 и Анди Мъри с 5 290. В Топ 10 място намират още Марин Чилич (4 505), Александър Зверев (4 400), Стан Вавринка (3 450) и Давид Гофен (2 840).

Българинът в това време измести хърватина Чилич от петото място в годишната ранглиста и към този момент е несъмнено, че ще приключи сезона с най-предно място в нея в кариерата си. В годишната класация " Race to London " Димитров сега има 25 точки повече от Чилич. Тази ранглиста дефинира осемте най-хубави тенисисти за годината, които получават привилегията да спорят в заключителния Мастърс за сезона в Лондон. Григор Димитров тази седмица ще играе на шампионата във Виена, а първи негов противник ще бъде квалификанта Денис Новак. Австриецът, който е 286-и в света и взе участие с покана от уредниците, в пресявките отстрани италианците Андреас Сепи и Томас Фабиано. При триумф против Новак, първата ни ракета ще играе с Давид Ферер от Испания или Кайл Едмънд от Англия. Водач в схемата е Александър Зверев, който потегля против Виктор Троицки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР