Григор Димитров загуби втория мач на България срещу Белгия на

...
Григор Димитров загуби втория мач на България срещу Белгия на
Коментари Харесай

Много неприятно! Григор Димитров загуби от Гофен, всичко ще се реши на двойки

Григор Димитров загуби втория мач на България против Белгия на ATP Cup. Първата ни ракета падна от Давид Гофен с 6:4, 2:6, 2:6. В първата среща сред двата отбора Димитър Кузманов реализира безапелационна победа на Стив Дарси с 6:0, 6:3. За продъжаване към 1/4-финалите отборът ни се нуждае от победа на двойки.

``
реклама

Кузманов е 217 места по-ниско от Дарси в ранглистата, само че сподели страхотна игра и донесе първата победа на българския отбор против Белгия. При триумф в дуела страната ни ще се класира за четвъртфиналите, където ще срещне отбора на Австралия. 

След мача на Григор и Гофен ще бъде изиграна и срещата на двойки, която ще опълчи Димитров и Кузманов против Сандер Жил и Йоран Флиеген.

Първи сет

Григор безпроблемно взе първия си сервис гейм, давайки единствено точка на Гофен. Белгиецът поведе с 40:30 на собствен сервис, само че Димитров изравни, а по-късно Гофен прати топката в мрежата, което донесе преимущество на хасковлията. При първия си късмет за пробив Димитров поведе с 2:0. С нападателен ретур и последвала топка в навън на първата ни ракета белгиецът поведе с 40:0 при подаване на Григор. Димитров обаче стигна до тъждество 40:40. Добър сервис донесе преимущество на Гришо, само че топка в мрежата възвърне равенството. Грешка от ретур и топка в навън и Григор поведе с 3:0.

 

Гофен имаше проблеми с първия си сервис в четвъртия гейм. Хасковлията още веднъж стигна до точка за пробив със ужасно отиграване. Белгиецът съумя да я отрази с добра игра на мрежата, а по-късно сервисът му донесе преимущество и той съумя да завоюва първия си гейм в срещата.
В петия гейм Гофен получи два шанса да пробие подаването на българина. Първият бе прахосан с топка в мрежата, само че при втория си опит белгиецът проби.

При първия си късмет за пробив Григор се оправи и поведе с 4:2. В седмия гейм Гофен поведе с 40:15 и още веднъж бе на прага на пробив. Григор отрази първата точка с добра игра на мрежата, само че по-късно двойна неточност даде гейма на белгиеца. 29-годишният състезател на Белгия поведе с 40:30 на собствен сервис и топка в навън на Григор - 4:4.

Хасковлията поведе с 40:0, само че Гофен се върна в гейма с две точки. Топка в мрежата направи резултата 40:40, а по-късно белгиецът стигна и до преимущество. Отличен сервис на Григор възвърне равенството, след което Димитров поведе, само че резултатът още веднъж стана 40:40. При идващия си опит обаче Димитров съумя да поведе с 5:4. Двойна неточност на Гофен направи резултата 30:30 в десетия гейм, само че по-късно белгиецът съумя да поведе с 40:30. Феноменален форхенд на Григор възвърне равенството. Грешка на Гофен и Димитров доближи до брейк пойнт, с който можеше да затвори сета. С ас белгиецът още веднъж стигна до 40:40. Топката в мрежата донесе нова опция за българския тенисист и той затвори частта с 6:4. 

Втори сет

Топка с милиметър вътре донесе тъждество 40:40 при първия сервис гейм на Григор във втория сет. Хасковлията отрази първата опция за пробив, само че Гофен стигна до преимущество след неточност от бекхенд на Димитров. Равенството бе възстановявано няколко пъти преди белгиецът да успее да пробие. 

Гофен съумя и да затвърди пробива и да поведе 2:0. В третия гейм Григор изоставаше с 30:0, само че стигна до 30:30, топка в навън обаче донесе нова брейк точка за белгиеца. Първият сервис не влезе, само че при втория разиграването отиде на сметката на Димитров. Нова двойна неточност донесе преимущество на Гофен и той още веднъж проби - 3:0. 

Четвъртата част стартира с съвършен прехвърлящ удар на българина и навън на Гофен. С първи ас на белгиеца в сета и топка в мрежата на Димитров резултатът стана 30:30. Григор обаче съумя да завоюва първия си гейм в мача на сервис на Гофен. Шестата двойна неточност на хасковлията пристигна в много несъответствуващ миг и първата ракета на Белгия поведе с 40:15 и при втория си късмет още веднъж проби. Българинът продължаваше да изпитва усложнения и Гофен поведе с 5:1, откакто даде единствено точка на нашия тенисист в шестия гейм на втората част. В идващия гейм белгиецът стигна до два сет бола. Димитров ги отрази и стигна до преимущество. Гофен сбърка, забивайки топката в мрежата и Григор съумя да завоюва подаването си - 5:2.

Сервирайки за гейма, белгиецът поведе с 40:0 и не даде точка на Димитров - 1:1 сета.

Трети сет

С известни усложнения Григор въпреки всичко съумя да завоюва първия си сервис гейм при започване на третата част. Сеченият бекхенд не се получи, а по-късно Гофен направи доста добра къса топка, последвана от добър сервис и резултатът бе подравнен - 1:1. С ретур уинър белгиецът стигна до първите си две точки за пробив в сета. Димитров отрази и двете, само че по-късно избърза с удара си и прати топката в навън, което донесе ново преимущество на Гофен и той съумя да пробие.
29-годишният белгиец поведе 40:0 на собствен сервис, Григор съумя да вземе две точки, само че все пак пробивът бе вкоренен. При 40:15 за Димитров Гофен направи страхотна точка на мрежата, само че хасковлията съумя да завоюва подаването си. Форхенд в навън и двойна неточност разрешиха на българина да поведе 30:0, само че топка в навън и сервис мрежа изравниха резултата 30:30. Григор поведе, само че топката с милиметър на линията остави Гофен в гейма. Два следващи сервиса над 200 км в час доведоха до преимущество за белгиеца, който поведе с 4:2. Няколко неточности на Григор доведоха до 5:2 и той ще сервира за оставане в мача. Белгиецът небрежно поведе с 40:0 и стигна до три мач пойнта. Още при първия той затвори мача.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР