Григор Димитров загуби от Новак Джокович с 4:6, 1:6 за

...
Григор Димитров загуби от Новак Джокович с 4:6, 1:6 за
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя да се противопостави на Джокович

Григор Димитров загуби от Новак Джокович с 4:6, 1:6 за малко повече от час игра и отпадна още във втория кръг на шампионата по тенис на трева в Куинс клъб (Лондон). В първия българинът се оправи с Дамир Джумхур, а сърбинът с Джон Милман, с цел да се стигне до осма среща посред им на корта и седма победа за Ноле.

Джокович имаше усложнения единствено в първия сет, който бе много равносилен до десетия гейм, в който сърбинът стигна до пробив и поведе в резултата. През втората част Ноле записа два пробива и без проблеми се класира за четвъртфиналите на конкуренцията, където ще срещне спечелилия от френското дерби Жулиен Бенето - Андриан Манарино. Петият в света Григор Димитров имаше усложнения при подаването си и позволи прекалено много двойни неточности - пет при първите два пробива на някогашния №1, написа "Блиц ".

Първият сет стартира със относително бърза замяна на сервис геймове, като Григор завоюва малко по-трудно своето подаване след поврат от 0-30. Джокович незабавно завоюва гейм на нула и още веднъж поведе в тази част. Димитров отвърна изравни за 2:2 след бърз гейм на собствен сервис, приключен с ас. Ноле още веднъж взе бързо своето подаване, а българинът се затрудни при своя сервис и въпреки всичко направи резултата 3:3. Равностойната игра продължи до десетия гейм, в който сърбинът имаше два брейкбола и завоюва втория, с цел да стигне освен до пробив, само че и завоюва сета с 6:4.

Джокович завоюва първия гейм на втората част при свое подаване, а във втория затрудни оптимално Гришо, който въпреки всичко съумя да изравни за 1:1. След като още веднъж завоюва на собствен сервис, Ноле стигна до две точки за пробив и се възползва, с цел да поведе с 3:1 в сета. Сърбинът доста бързо затвърди пробива за 4:1, устремявайки се към успеха в срещата. Джокович записа втори пробив в сета и при 5:1 сервираше за крайната победа. Седмият гейм бе оспорван с три следващи равенства, само че въпреки всичко Ноле взе подаването си и победи с триумфа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР