Григор Димитров загуби от Милош Раонич с 5-7, 6-3, 3-6

...
Григор Димитров загуби от Милош Раонич с 5-7, 6-3, 3-6
Коментари Харесай

Григор Димитров отстъпи пред Милош Раонич в равностоен мач


Григор Димитров загуби от Милош Раонич с 5-7, 6-3, 3-6 в дуел от втори кръг на Мастърса в Мадрид. Канадецът пречупи съпротивата на поставения под №3 българин след тъкмо два часа игра.

В първия сет при резултат 2-2 Григор отстъпваше с 0-40 на собствен сервис, само че избави и трите брейкбола и взе подаването си. Раонич пък завоюва и трите си сервис гейма, без да даде и точка на българина. След равностойна игра в тази част Гришо се пропука на собствен сервис в 11-ия гейм и Раонич поведе с 6-5, след което съумя да го затвърди и поведе в сетовете.

Във втория сет хасковлията пръв направи пробив в четвъртия гейм и дръпна с 3-1, а в петия гейм не сбърка и преднината му набъбна на 4-1. В седмия гейм Гришо губеше с 15-40, само че сподели темперамент и взе подаването си, а преднината му стана 5-2. Единственият пробив на Димитров се оказа задоволителен за изравняването на сетовете и вкарване на мача в решителна трета част. В него българинът пропусна късмет за пробив в седмия гейм при тъждество 3-3, а в ответния гейм Димитров сбърка на собствен сервис. Първата ни ракета не съумя да върне пробива и загуби сета и мача.

Двамата се срещнаха за пети път и резултатът в директните им дуели стана 3-2 в интерес на Гришо, като всичките предни срещи бяха играни на твърди кортове и днешната бе първа на клей. В идващия кръг Раонич ще играе с младия си съотечественик Денис Шаповалов, който по-рано през днешния ден отстрани французина Беноа Пер в три сета 7-6(5), 4-6, 6-4. През сезон 2017 Димитров стигна до трети кръг на Мастърса в Мадрид, а най-хубавото му достижение в испанската столица датира от 2015 година, когато преодоля трима съперници и по-късно загуби от Рафаел Надал в 1/4 финалите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР