Григор Димитров загуби от Александър Бублик с 7-5, 6-7(9), 6-7(3)

...
Григор Димитров загуби от Александър Бублик с 7-5, 6-7(9), 6-7(3)
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от Александър Бублик и отпадна на 1/4-финал в Ченду

Григор Димитров загуби от Александър Бублик с 7-5, 6-7(9), 6-7(3) и не можа да се класира за 1/2-финал на шампионата от ATP 250 в Ченду (Китай). Българинът имаше игрово преимущество, само че неговият противник сервира неотразимо и направи 35 аса. Това направи пробивите съвсем невъзможни, а в дългите партии, решили последните две елементи хасковлията се пропука.

Мачът стартира чудесно за Гришо, който единствено за 9 минути поведе с 3-0 и пробив. Бублик заложи на мощните си сервиси, при които вторите му подавания минаваха 200 км/ч/ Той направи две двойни неточности във втория гейм.

За страдание Димитров бързо отвърна със същото и се самопроби за 2-3. Това даде убеденост на руснака и последваха бързи сервис геймове.

Григор печелеше подаванията си по-лесно и чакаше неточности на противника. И те пристигнаха. Руснакът се тормози в 12-ия гейм, направи две двойни неточности и по-късно избра неверни решения на мрежата, предавайки сета с 5-7 за 44 минути.

Димитров сътвори усещане, че управлява срещата. Бублик стартира да се държи за лявото коляно и бягаше от дълги разигравания. Руснакът извика физиотерапевт при 1-2 и изглеждаше, че може да се откаже.

Процедурата се оказа доста сполучлива, тъй като след нея проблемите последователно изчезнаха. Това докара до скоростни партии, вкарали сета в тайбрек.

Григор Димитров можеше да реши дуела, само че не можа да отрази сервисите на Бублик, когато имаше точки за затваряне на мача. Руснакът направи ранен мини пробив, само че го върна с двойна неточност за 3-3. След това сервисите решаваха всичко, като двамата чакаха неточност на противника. При 9-10 Гришо сбърка след ретур и срещата стартира изначало след 6-7(9-11).

Руснакът доминираше в идващите партии и бързо поведе с 3-0 и след това с 4-1. Григор беше продънен за 0-2 след две огромни неточности на празен корт.

Бублик реши да залага единствено на личните си сервис геймове и сбърка. При 4-2 той си направи страховит автопробив след две двойни неточности и две сбъркани топки след ретур.

Това върна българина в мача и напълно разумно се стигна до втори тайбрек. В него хасковлията беше неразпознаваем и доста бързо изостана с 0-5. Руснакът се смути и сбърка на два пъти, когато можеше да затвори мача. За негов шанс Григор избра неверно решение и реазлизира третия мачбол на противника. Двубоят продължи 2 часа и 33 минути.

Като цяло Димитров игра добре и съвсем постоянно печелеше разиграванията, в които имаше повече от две замени. За страдание Гришо не можа да намри отговор на неотразимия сервис на Бублик, който правеше асове и на втори подавания. В тънките моменти в дългите партии щастието беше на страната на руснака.

Александър Бублик ще играе на полуфинал на следващия ден с спечелилия от мача, който се играе сега сред Жоао Соуза (Португалия) и Лойд Джордж Харис (Южна Африка). За Григор Димитров остава съжалението за изпуснатия късмет да завоюва конкуренцията в Ченду. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР