Григор Димитров загуби още една позиция в световната ранглиста преди

...
Григор Димитров загуби още една позиция в световната ранглиста преди
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби още едно място в ранглистата преди турнирите в САЩ

Григор Димитров загуби още една позиция в международната класация преди началото на сезона на твърди кортове. Българинът, който през тази седмица стартира присъединяване си в конкуренцията в Атланта, която е от сериите АТП 250, към този момент е №53 в ранглистата.

Активът на Димитров е 952 точки. Той отстъпва поради изкачването с девет позиции напред на Леонардо Майер от Аржентина, който към този момент е №51.

Най-големият скок в ранглистата прави чилиецът Николас Джари, който е 38-и, изкачвайки се с 26 позиции. Сърбинът Душан Лайович бележи напредък от 10 места и към този момент е №26 в света. В Топ 10 има единствено една смяна, като Данийл Медведев и Фабио Фонини разменят местата си. Руснакът става 9-и, а Фонини е финален в първите 10.

Лидер е Новак Джокович с 12 415 точки, следван от Рафаел Надал (7945) и Роджър Федерер (7460).

Димитров би трябвало да стартира присъединяване си в Атланта във вторник, като за противник в първи кръг ще има квалификанта Кевин Кинг. Представителят на Съединени американски щати е 405-и в международната класация и е на 28 години. За да стигне до главната скица Кинг победи Райън Харисън.

В сезона на твърди кортове Димитров ще взе участие още в Лос Кабос (Мексико), мастърсите в Канада и Синсинати, както и в последния шампионат от Големия шлем US Open. Той има да пази 280 точки в идващите съревнования.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР