Григор Димитров загуби на четвъртфиналите на турнира в Барселона от

...
Григор Димитров загуби на четвъртфиналите на турнира в Барселона от
Коментари Харесай

Слабият сервис извади Григор Димитров от турнира в Барселона


Григор Димитров загуби на четвъртфиналите на шампионата в Барселона от испанеца Пабло Кареньо Буста с 3:6, 6:7(4). Така българинът пропусна шанса да се върне на четвърта позиция в международната класация, която бе единствено на победа разстояние.

Димитров щеше да има отлична опция да щурмува и финала на шампионата, тъй като негов противник на полуфиналите трябваше да е 19-годишния Стефанос Циципас.

Българският тенисист стартира нерешително и позволи пробив още при първия си сервис гейм.

Още в идващия гейм Димитров съумя да върне пробива и изравни за 1:1. В петия гейм той още веднъж позволи да бъде продънен поради съмненията си на първи сервис. Испанският му противник играеше доста нападателно против второто по-слабо подаване на българина и стигна до 3:2. Последва ново равнене, откакто Димитров отново съумя да пробие Буста, само че по-късно още веднъж загуби сервис гейма си – 4:3 за Буста. Мачът замязя доста на изнервена среща във WTA.

Едва за 5:3 Кареньо Буста съумя да вземе подаването си устойчиво и поведе решително. Григор Димитров не съумя да се активизира и още веднъж демонстрира проблеми с първия сервис. Той позволи закъснение с 15:40 в деветия гейм – два сетбола за Буста. Димитров избави първия сетбол, само че при втория испанецът затвори сета след общо четири пробива в сервиса на българина.

Вторият сет мина без пробиви и се стигна до тайбрек. Там Григор Димитров позволи ранен минипробив и след 2:3 точки още веднъж бе продънен, с цел да изостане до 2:5. При този резултат за Кареньо Буста не бе проблем да завоюва тайбрека със 7:4 и да затвори мача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР