Григор Димитров загуби и третия си мач срещу Рафаел Надал

...
Григор Димитров загуби и третия си мач срещу Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал отново се оказа прекалено силен за Димитров

Григор Димитров загуби и третия си мач против Рафаел Надал през 2017 година и позволи 10-о проваляне в общо 11 срещи с сегашния тенисист №1 в света. Испанецът завоюва 1/4-финалната борба на шампионата " Мастърс " в Шанхай (Кит, $5,92 млн.) с 6:4, 6:7 (4), 6:3. Българинът въпреки всичко съумя да резервира традицията да печели най-малко един сет в мачовете на корав корт против Краля на клея. На такава настилка е и единствената победа на нашия в съперничеството с Рафа - в Пекин през 2016 година

Днес носителят на 16 трофеи от Големия шлем направи единствено два пробива - в 9-ия гейм на първата и в 5-ия гейм на третата част. В цялата втора част имаше единствено един брейкбол и той бе избавен от Григор. В тайбрека Надал направи минипробив още в първото разиграване и по-късно поведе с 3:0 т., а промяната на полетата пристигна при 4:2. От другата страна на мрежата обаче хасковлията завоюва 5 следващи точки и изравни общия резултат, само че това бе всичко, за което му стигнаха силите.

На 1/2-финалите поставеният под №1 левичар от Майорка ще срещне №4 в схемата Марин Чилич (Хър), който по-рано през днешния ден съкруши Алберт Рамос-Виньолас (Исп) с 6:3, 6:4.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР