Григор Димитров загуби 1/2-финала на турнира Мастърс в Париж, но

...
Григор Димитров загуби 1/2-финала на турнира Мастърс в Париж, но
Коментари Харесай

Григор Димитров излезе на плюс в края на сезона

Григор Димитров загуби 1/2-финала на шампионата " Мастърс " в Париж, само че може да смята за сполучлив протичащия дълго време пагубно за него тенис сезон 2019. Първата ни ракета отстъпи пред световния №1 Новак Джокович с 6:7(5), 4:6 в равносилен мач. В тайбрека той даже сервираше за продобиване на I сет, само че изкара воле на мрежата в навън при 5:4 т. После Ноле надви, а във II част направи пробив и го запази до края, само че след мача съобщи:

" Григор евентуално беше по-добрият в тайбрека. Когато водеше с 5:3 и 5:4 точки и имаше два сервиса, съумях да направя ретур, да вляза в играта и просто да се опитам да го накарам да направи спомагателен удар... И двамата знаехме какъв брой значим ще бъде първият сет, тъй че да се усещаме по-спокойни във втория. В началото на втория бях доста фокусиран - оправих се добре, съумях да пробия, а по-късно да държа сервиса си ".

Григор също може да е удовлетворен, тъй като с представянето си в Париж избави сезона, в чиято среда бе пропаднал до 78-о място. Днес той се завръща в Топ 20, като ще приключи 2019 година тъкмо 20-и. Освен това излезе на плюс в мачовете си през годината и я завършва с 22 победи и 21 загуби. На шампионатите от Големия шлем, въпреки да претърпя изненадващи загуби от Франсис Тиафо (Australian Open) и Корентен Муте ( " Уимбълдън " ), се реваншира с полуфинал на US Open и има общ баланс 9-4 в мачовете на това равнище. На шампионатите от серията " Мастърс " е със 7-7, единствено в дуелите против представители на Топ 10 има отрицателен баланс от 2-4.

Двете победи са над Роджър Федерер (№3) на 1/4 край от US Open и над Доминик Тийм (№5) в Париж. А загубите са от Кей Нишикори (№9) на 1/4-финал в Брисбейн през януари, от Рафаел Надал (№2) на " Мастърс " в Монако през април, от Даниил Медведев ($5) на 1/2-финала на US Open и в събота от №1 Джокович.

А самият Ноле се приближи напълно до рекордьора по трофеи от шампионатите " Мастърс " - Надал. В 50-ия си край на това равнище през вчерашния ден Джокович победи Денис Шаповалов (Кан) с 6:3, 6:4 за час и 6 минути. Така към този момент има 34 трофеи, с една по-малко от Рафа. Трети в класацията е Федерер с 28, а надалеч обратно са четвъртият - Андре Агаси (17), и петият - Анди Мъри (14).

Сезонът за Джокович обаче не е завършил. Той се насочва към Лондон за финалите на АТР за да си върне първото място, което отстъпва от през днешния ден на Надал. Разликата сред двамата е 640 т. (9585:8945), само че първенецът в Лондон, в случай че не е изгубил мач, в групата ще получи 1500. А и към момента не е ясно дали Надал ще взе участие там, тъй като се контузи на загрявката преди полуфинала с Шаповалов в Париж и не излезе за мача.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР