Григор Димитров за осми път ще играе срещу бившия №1

...
Григор Димитров за осми път ще играе срещу бившия №1
Коментари Харесай

Григор Димитров има победа срещу Новак Джокович

Григор Димитров за осми път ще играе против някогашния №1 Новак Джокович. Досега българинът има една победа против дългогодишния водач в ранглистата на ATP.

Преди четири години в на шампионата от " Мастърс " 1000 в Мадрид Димитров се наложи със 7-6(6), 6-7(8), 6-3. След края на дуела хасковлията не можеше да удържа сълзите си. Месец по-късно Джокович взе реванш на " Ролан Гарос " след 6-2, 6-2, 6-3. Това беше трети мач сред двамата за 2013 година. В първия през март в Индиън Уелс успеха за Джокера беше със 7-6(4), 6-1.

 Григор Димитров против Новак Джокович към 17:00 часа
Григор Димитров против Новак Джокович към 17:00 часа

Мачът на българина е трети на ценралния корт в " Куинс Клъб "

През 2014 Гришо доближи до първия си полуфинал в шампионат от Големия шлем в Уимбълдън. Там той се срещна точно с Джокович и беше на прага на извънреден триумф. В последна сметка по-голямата рутина и психическа резистентност наклониха везните на страната за сърбина за крайното 6-4, 6-3, 6-7(2), 7-6(7) в негова изгода. След това той завоюва купата след петсетов трилър с Роджър Федерер.

Три месеца по-късно двамата се изправиха един против различен в четвъртфинален мач в Пекин. Тогава формата на Григор беше низходяща и Ноле се наложи рутинно с 6-2, 6-4.

През 2016-та се изигра последния седми мач сред Григор Димитров и Новак Джокович. Сърбинът съумя да обърне четвъртфинала в Париж след 4-6, 6-2, 6-3.

Днешният мач ще покаже, до каква степен е стигнал Джокович по пътя си за връщане на върха. За Димитров той е значим, за превъзмогване психологичната контузия от слабия сезон на клей.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР