Григор Димитров вече е в Дубай и проведе първата си

...
Григор Димитров вече е в Дубай и проведе първата си
Коментари Харесай

Григор Димитров с първа тренировка в Дубай


Григор Димитров към този момент е в Дубай и организира първата си подготовка в най-важния търговски център на Обединените арабски емирства.

„ Подготовка за Световната тенис лига. Готови сме за началото след седмица “, написа някогашният №3 в света към фотографията си от корта. От нея излиза наяве, че той тренира в тенис центъра на някогашния си треньор Патрик Муратоглу, който бе открит в Палма Джумейра в края на 2020-а.

Именно Световната тенис лига е идващото предизвикателство пред българина. Турнирът за смесени тимове е нова демонстративна конкуренция, която се чака с неспокойствие поради присъединяване на доста от международните звезди. Те са разпределени в четири тима, в които има по две огромни имена от АТР и две от WTA.

Димитров е част от тима на „ соколите “ дружно с Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. 21-кратният първенец от Големия шлем ще играе в мачовете на сингъл при мъжете, до момента в който Григор ще бъде част от тандема в смесените двойки. Именно дуелът на двойки ще бъде решителен в конфликтите, в случай че има тъждество след срещите на сингъл при мъжете и дамите.

Четирите тима ще играят всеки против всеки, а най-хубавите два ще се изправят след това в огромния край.

По предварителната стратегия първият мач на „ соколите “ е на 20 декември против „ ястребите “. Джокович ще срещне Александър Зверев, Арина Сабаленка ще се изправи против Елена Рибакина, а по-късно Димитров и Бадоса ще срещнат Анет Контавейт и Доминик Тийм.

Ден по-късно е борбата против „ орлите “. В нея Джокович ще има за противник Ник Кирьос. Този път Бадоса ще играе на сингъл против Каролин Гарсия, а Григор и Сабаленка ще опитат да победят Бианка Андрееску и Андреас Сепи.

На 23 декември противник са „ хвърчилата “. Джокович още веднъж ще има сложен мач против Феликс Оже-Алиасим. За Сабаленка съперничка ще бъде международната №1 Ига Швьонтек. Димитров и Бадоса ще бъдат тандем за повторно, а от другата страна на мрежата ще имат Саня Мирза и Холгер Руне.

Българинът дойде в Дубай от Саудитска Арабия, където прекара няколко дни по време на Diriyah Cup. Той бе в ролята на запаса по време на шампионата, само че употребява отличните условия за тренировки със противници от най-високо равнище.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР