Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – така накратко може

...
Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – така накратко може
Коментари Харесай

Горчива развръзка за Григор Димитров на полуфинала на US Open 2019

Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – по този начин в резюме може да бъде разказан полуфинала сред двамата, който остави будни хиляди българи в петъчната нощ. За страдание, българинът остана на една крачка от огромния край на последния за годината шампионат от Големия шлем, откакто загуби в извънредно оспорван мач с резултат, който не дава отговор на показаното – 6:7 (5), 4:6, 3:6.
Първи сет – 6:7 (5)
Мачът стартира зле за Григор – той беше продънен на нула на старта му, като Медведев несъмнено сподели доста мощна отбрана и не разреши на българина да откри каквато и да е междина. Само че Димитров бързо показва, че не се е уплашил – той можеше да стигне незабавно до рибрейк, само че от 15:40 руснакът съумя да се избави основно с помощта на сервиса си. Спасение обаче нямаше в четвъртия гейм, в който нашето момче отново докара нещата до 15:40 и проби още при първия късмет, разминавайки от форхенд тръгналия към мрежата Медведев. В тези минути Григор последователно почна да става водещият състезател от съществена линия и да кара Медведев да тича от ден на ден, както и да експлоатира повече форхенда му – по-слабия удар на руснака.
След това по-бурно начало, нещата и за двамата на сервис се стабилизираха, само че Григор продължаваше да е по-добър от съществена линия и направи неуместна къса топка, която изправи на крайници публиката. Началният удар на руснака компенсираше, а пръв на българина му се наложи да избавя нова точка за пробив – при 3:3 гейма, само че той го стори доста устойчиво.

Dimitrov (
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР