Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – така накратко може

Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – така накратко може ...

Горчива развръзка за Григор Димитров на полуфинала на US Open 2019.

Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – така накратко може да бъде описан полуфинала между двамата, който остави будни хиляди българи в петъчната нощ. За съжаление, българинът остана на една крачка от големия финал на последния за годината турнир от Големия шлем, след като загуби в крайно оспорван мач с резултат, който не отговаря на показаното – 6:7 (5), 4:6, 3:6.
Първи сет – 6:7 (5)
Мачът започна зле за Григор – той беше пробит на нула на старта му, като Медведев определено показа много силна защита и не позволи на българина да намери каквато и да е пролука. Само че Димитров бързо демонстрира, че не се е уплашил – той можеше да стигне веднага до рибрейк, но от 15:40 руснакът успя да се спаси главно благодарение на сервиса си. Спасение обаче нямаше в четвъртия гейм, в който нашето момче пак докара нещата до 15:40 и проби още при първия шанс, разминавайки от форхенд тръгналия към мрежата Медведев. В тези минути Григор постепенно почна да става водещият играч от основна линия и да кара Медведев да тича все повече, както и да експлоатира повече форхенда му – по-слабия удар на руснака.
След това по-бурно начало, нещата и за двамата на сервис се стабилизираха, но Григор продължаваше да е по-добър от основна линия и направи абсурдна къса топка, която изправи на крака публиката. Началният удар на руснака компенсираше, а пръв на българина му се наложи да спасява нова точка за пробив – при 3:3 гейма, но той го стори много стабилно.

Dimitrov (

Източник: actualno.com