Григор Димитров трябваше да гони дивото, но все пак не

...
Григор Димитров трябваше да гони дивото, но все пак не
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Чилич във II кръг на "Ролан Гарос"

Григор Димитров трябваше да гони дивото, само че въпреки всичко не загуби мача си от I кръг на втория за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Франция. Срещу навършващия през юни 35 години сръбски деец Янко Типсаревич българинът поведе с два безапелационни сета, само че изпусна питомното и измъкна мача едвам в петата част - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4 след 182 минути на корт №1 в Париж.

47-ият в света Димитров бе безспорен любимец на букмейкърите за дуела си против 317-ия Типсаревич, без значение че бе изгубил 4 от шестте мача посред им. Залозите за българина се одобряваха при коефициенти сред 1.16 и 1.20, до момента в който за преследвания от травми сърбин те бяха между 4.50 и 5.00. И в първите два сета българинът в действителност бе преобладаващият на корта. Последва познатият от последната година срив в играта на Григор и той позволи Типсаревич да направи поврат, само че за собствен шанс съумя да се стегне и да затвори мача.

Статистиката от дуела демонстрира предимство на Димитров най-много при печелившите удари 70:39, а също при излизанията на мрежата (75% против 59% извоювани точки) и на първи сервис (66 против 59%). Българинът обаче направи двойно повече двойни неточности (8:4) и има " преимущество " при непредизвиканите неточности (30:28).

Следващият противник на Григор на " Ролан Гарос " ще е поставеният под №11 Марин Чилич (Хър). Той отстрани рутинно с 6:3, 7:5, 6:1 италианеца Томас Фабиано, който Димитров в профил в квалификациите на шампионата в Женева предходната седмица. Чилич е един от тенисистите, против които Григор играе доста мъчно - хърватинът е спечелил 4 от 5-те мача посред им, като единствената победа на нашия тенисист бе през есента на 2016 година на " Мастърс " в Париж - 7:6 (3), 7:6 (2).

При дамите още в първия ден бе сътворена една от изненадите, откакто съветската тийнейджърка Анастасия Потапова отстрани някогашната №1 в света и сложена под №5 Анжелик Кербер (Гер) с 6:4, 6:2. 18-годишната Потапова (№81) в ранглистата реализира първата си победа над тенисистка от Топ 10 и първи триумф в основната скица на " Ролан Гарос ". Тя игра по-агресивно против четвъртфиналистката от 2018 година, като пласира 28 печеливши удара против 16 на Кербер. Решаващи се оказаха извоюваните от Потапова 6 следващи гейма от 4:4 в I сет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР