Григор Димитров стартира с успех участието си на Откритото първенство

Григор Димитров стартира с успех участието си на Откритото първенство ...

Григор Димитров: Това чаках – да печеля такива мачове.Григор Димитров стартира с успех участието си на Откритото първенство на Франция. Найдобрият ни тенисист оцеля в драматичен петсетов сблъсък с Янко Типсаревич: „Победата си е победа. Да, водех с два сета и с пробив. Не знаех точно как се чувстваше той и мисля, че това ми повлия до известна степен.“ „За това чаках – да печеля такива мачове. През изминалите месеци всички подобни мои мачове завършваха по негативен за мен начин.

Усетих, че този път, във важния момент вдигнах нивото.“ Българинът коментира и съвместната си работа с Радек Щепанек. „Заинтригува ме със стила на игра, който изповядваше. Постигнал е толкова много, справяше се толкова добре… много е креативен. Смятам, че се нуждая именно от това в момента, особено щом не играя много мачове. „ „Андре и Радек се разбират много добре.

Събра се чудесен екип, всички сме на една вълна.“ Агаси също продължава да удивлява Димитров: „Винаги казва нещо, когато очакваш най-малко… понякога очакваш да коментира по даден начин и той не го прави. Сякаш играе психически игри с теб постоянно, това прави работата с него много интересна, кара те да мислиш.“

„Винаги казва: „Имам две идеи – тази и тази.“ Винаги, когато сподели нещо, то остава в главата ми още два, три дни и продължавам да си задавам въпросите, които е задал. Всеки ден откривам нещо ново, вечно ще съм благодарен за това.“ В следващия кръг първата ни ракета ще се изправи срещу Марин Чилич.  

TennisKafe.com

Източник: petel.bg