Григор Димитров стартира с победа сезона на червена настилка, след

...
Григор Димитров стартира с победа сезона на червена настилка, след
Коментари Харесай

Григор Димитров с блестящ старт в Рим

Григор Димитров започва с победа сезона на алена настилка, откакто се наложи със 7:5, 6:1 над Джанлука Маджер в мач от първия кръг на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Рим.

Бългaринът взе мъчно първия сет, който продължи 45 минути. Гришо направи пробив в четвъртия гейм, само че Маджер отвърна бързо и върна пробива в идващия гейм. При 6:5 в интерес на хасковлията, Маджер пропусна да завоюва своето подаване и загуби сета. Оспорваният първи сет се дължеше на неточности на Димитров в устрема му да играе по-агресивно и да търси бърз свършек на разиграванията.

Втората част мина под безапелационната диктовка на Димитров, който взе пет следващи гейма. Маджер съумя да завоюва един гейм за 1:5, само че по-късно Гришо затвори сета и мача в своя изгода.

Това беше първи мач за Димитров против 25-годишния италианец. Във втори кръг българинът ще срещне спечелилия от мача Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович.

Най-високо поставеният противник, който нашето момче може да срещне в осминафиналите, е Стефанос Циципас (№3). В четвъртфиналите е вероятен конфликт с Фабио Фонини (№7) или Денис Шаповалов (№12).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР