Григор Димитров стартира много лошо в турнира от сериите ATP500

...
Григор Димитров стартира много лошо в турнира от сериите ATP500
Коментари Харесай

Жалко! Григор отпадна още на старта в Пекин

Григор Димитров започва доста неприятно в шампионата от сериите ATP500 в Пекин. Българинът отстъпи на руснака Андрей Рубльов с 2:6, 5:7 още в първия кръг в китайската столица.

``
реклама

Това бе четвърти мач сред двамата, като преди него българинът водеше с 2:1 победи. Първият им дуел бе във втори кръг на US Open 2017, когато изненадващо руснакът завоюва в три сета със 7:5, 7:6(3), 6:3. През 2018-а на Australian Open обаче Григор надви с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4, а същата година в залата в Ротердам Григор надделя своя противник с 6:3, 6:4.

Това бе седмо присъединяване за българина в китайската столица. В Пекин Григор е стигал до финала през 2016 година, когато губи от Анди Мъри. Миналата година Димитров отстъпи във втори кръг от Душан Лайович.

В първия сет двмаата небрежно си размениха по един гейм при започване на дуела. В третия обаче Димитров позволи недостатъци при сервиса си и руснакът се възползва прелестно и взе пробив с 40:15. Последва затвърждаване и 3:1 гейма за руснака. Григор обаче сподели нерви и се пребори, с цел да се върне в сета и взе подаването си мъчно. Рубльов обаче още веднъж завоюва подаването си без изключително напрежение. Григор още веднъж се изтеза при своя сервис и руснакът получи няколко благоприятни условия за втори пробив в сета. Той се възползва при втората и съумя да поведе с 5:2. След това Рубльов нямаше особени компликации и завоюва подаването си на 30, а с това и първия сет - 6:2

Втората част започва по още по-ужасяващ метод за Григор. Димитров позволи двойна неточност още при първия си начален удар, а по-късно той позволи да бъде продънен и на нула. Руснакът продължи със мощната си игра и завоюва елементарно сервиса си. Григор сподели първи проблясъци на живот в идващия гейм. Българинът стартира да работи по-добре и с краката и завоюва няколко точки в негов жанр. В шестия гейм Рубльов стартира с две неточности, а Григор получи три благоприятни условия да върне пробива. Той съумя при третата - 3:3. Димитров несъмнено стабилизира играта си. Непредизвиканите неточности понижиха и той завоюва подаването си за 4:3. Все отново Рубльов излезе от сложната обстановка и изравни - 4:4. Григор взе доста сложен, само че в това време и значим сервис гейм за 5:4. Руснакът продължи за бъде постоянен и изравни за 5:5. И в този миг още веднъж Димитров се разконцентрира и позволи непредизвикани неточности, което за жалост докара до пробив за Рубльов. В решителния гейм българинът поведе, само че позволи четири следващи точки, последните две от които с асове на руснака, и загуби.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР