Григор Димитров стана поредният участник в онлайн блога Тенис у

...
Григор Димитров стана поредният участник в онлайн блога Тенис у
Коментари Харесай

Съвети и мисли в изолация: Григор Димитров за нещата от живота

Григор Димитров стана следващият участник в онлайн блога " Тенис вкъщи " (Tennis At Home), поддържан от формалния уебсайт на мъжката професионална асоциация (АТР) в дните на спортно мъртвило и обществена изолираност по целия свят. 28-годишният българин показа своите мисли и усеща в общественото пространство и даде някои персонални препоръки за справяне с психическите провокации.

Ето цялостния текст, оповестен на ATPtour.com:

" Здравейте, всички, от слънчева Калифорния! Надявам се, че всеки от вас е на несъмнено място и извършва своята част от задачата да спрем разпространяването на ковид.

Реших да остана на западното крайбрежие на Съединени американски щати незабавно щом беше оповестено, че " Мастърс " в Индиън Уелс се анулира. Дните значително са еднообразни, само че с цел да съм почтен, сега съм в в действителност положително разположение на духа. Трябваше ми дребна конфигурация, само че мисля, че е хубаво да се отпуснеш, да оставиш брадата да пораства или изобщо да правиш каквото искаш.

Тенисистите са създания на навиците, тъй че аз към момента виждам да класифицирам деня си. Да си лягам в точния момент, да ставам рано, да бъда работлив заран. Неслучайно някои от най-големите мозъци на нашето време се разсънват рано. Смятам, че режимът е нужен за нашата психическа непоклатимост. Също по този начин в този момент би трябвало да си мием ръцете колкото може повече. Аз съм вманиачен маниак във връзка с прането и към този момент го върша два пъти на ден.

Късметлия съм, тъй като имам дребна фитнес зала в къщата, където съм отседнал, и имам достъп до него всеки ден. Имам малко баскетболно игрище, към което търча или просто се разхождам. За мен е основно да подкрепям физиката си всекидневно. Винаги може да намериш метод да тренираш, даже у дома. Не е елементарно, само че това приказва доста за твоя темперамент и ти разрешава да научиш повече за себе си.

Да се храниш вярно също е значимо сега, само че аз се поотпускам и от време на време употребявам неща, които не бих ял безусловно, до момента в който се състезавам. Напоследък върша доста положителни шоколадови бисквитки!

Доста контактувам с другари и родственици през това време на изолираност. Заради жертвите, които вършим като спортисти, от време на време е мъчно да бъдем най-хубавите другари, каквито бихме желали да бъдем за тези, които обичаме. Сега имаме късмет да се свържем още веднъж и в действителност просто да слушаме.

Свободното време е ужасно в някои връзки, тъй като ми дава опция да възнамерявам какво желая да върша в бъдеще, след тениса, както и някои неща, които желая да върша отвън корта. Сега имаме пауза, в която можем да бъдем себе си, да свалим гарда и да оставим мозъка да се рее. Имам разхвърляни бележки на всички места, ако някоя мисъл ми мине през главата или ми хрумне някаква концепция , тъй че по-късно да мога да я обсъдя с моите сътрудници или фамилията ми.

След няколко седмици стартирам курс в " Харвард Бизнес Скул ". Това е нещо, което постоянно съм желал да направя. Обичах да отивам на учебно заведение, само че нямах шанса да го изживея изцяло, както ми се искаше. Сега имам време да направя нещо ново и друго.

Наскоро подарих респираторни апарати на болничното заведение в моя роден град Хасково, с цел да оказа помощ на инфектираните от ковид. Винаги съм се интересувал какво става в страната ми. Цял живот играя за България. Наистина правя оценка хората и цялата им поддръжка през годините. Това не е просто метод да се отплатя на родината, само че надълбоко ме стимулира и ме кара да се усещам жив.

Надявам се в бъдеще да имам подобаващи благоприятни условия, подобаващи сътрудници и подобаваща конструкция да направя нещата, които постоянно съм желал. Независимо дали в областта на медицината или образованието, или нещо такова. Просто знам, че има по-важни неща, и аз в действителност бих се радвал не просто да вземам участие, а да дам част от себе си за тях.

Засега най-важното е да останем мощни душевен. Дано остава още единствено малко да се оправяме в тези условия. Надявам се, че всички ще съумеят да излязат от това безвредно. Сигурен съм, че скоро още веднъж ще стартираме да вършим това, което обичаме, само че тъкмо в този момент здравето е най-важното нещо. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР