Григор Димитров сподели, че запазването на концентрацията и неговата отдаденост

...
Григор Димитров сподели, че запазването на концентрацията и неговата отдаденост
Коментари Харесай

Григор Димитров: Бях по-концентриран и отдаден през целия двубой

Григор Димитров показа, че запазването на концентрацията и неговата отдаденост са били основни при триумфа му над Мартон Фучович, който обезпечи на българина място в четвъртфиналите на АТР 500 шампионата в Ротердам.

Първата ни ракета се наложи с 6:3, 7:5, а в изявлението на корта след края на срещата Гришо призна, че не му е било елементарно и също така показа дали е бил в допълнение усложнен от обстоятелството, че е играл против другар.

" Бях по-концентриран и предан през целия дуел. Той е сложен тенисист, сервира добре. Беше забавен мач, аз се усещах добре. Успях да закова последния гвоздей. Затворих дуела в последния гейм и съм удовлетворен от това ", разяснява Димитров.

" С годините се научих да оставям другарството отвън корта. Преди не беше толкоз елементарно. Достатъчно зрели сме да знаем къде се намираме. След мача можем да си поговорим и това е добре ", добави той.

Световният №13 обърна внимание и към идващия кръг в Ротердам, където негов вероятен противник е датчанинът Холгер Руне, който той победи в разногласието за купата в Бризбейн през януари.

" Това е нов шампионат и нова седмица. Случилото се в мача към този момент е зад тила ми. Ако противник е Холгер Руне, той ще играе своя личен тенис и знам какво тъкмо да направя. Това е следващ дуел, постоянно се пробвам да виждам по този метод. Няма да има нищо друго, играл съм към този момент с него ", приключи Григор Димитров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР