Григор Димитров спечели първия си мач на турнира от сериите

...
Григор Димитров спечели първия си мач на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров започна с трудна победа на домашния си турнир

Григор Димитров завоюва първия си мач на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло (€ 4 273 775), който предния ден самичък разгласи за домакински, предвид на обстоятелството, че адресната му регистрация е в Монако. Световният №5 трябваше да обръща дуела от сет закъснение, само че въпреки всичко в профил 82-ия в света Пол-Юг Ербер (Фр) с 3:6, 6:2, 6:4 след час и 50 минути игра. Това бе 11-а победа (при 6 загуби) на Григор през 2018 година

Като подложен под №4 в схемата българинът почиваше на старта и с триумфа си означи едвам втория път, в който доближава до III кръг на шампионата в Монако. Предишният бе през 2014 година, когато бе отхвърлен в тази фаза от Давид Ферер (Исп).

Двубоят с Ербер, с който Григор не бе играл до този миг, стартира с прекомерно доста неточности на българина и спокойна игра на миналия през квалификациите французин. Ербер имаше по-добър първи сервис (65% против 60%) и завоюва 6 от 7 разигравания на второ подаване, до момента в който при Димитров те бяха 5 от 10. Освен това петият в света направи и две двойни неточности, а съперникът му завоюва и двете точки за пробив, до които доближи.

Във втория сет Григор остана на % си първи подавания (59%), само че Ербер доста понижи точността им (50%), почна да бърка доста и на втори сервис (взе единствено 6 от 13 разигравания) и разумно резултатът бе подравнен след два пробива на българина. Третата част стартира равностойно, само че при 2:2 Димитров съумя да доближи два пъти до точка за пробив в подаването на французина и осъществя втората. Ербер незабавно направи рибрейк, само че българинът отвърна с нов пробив за 4:3. След това Димитров най-сетне си затвърди подаването и до края контролираше мача.

Следващият противник на Григор ще бъде избран от мача сред Тенис Сандгрен (САЩ) - Филип Колшрайбер (Гер). Срещу американеца Димитров не е играл до момента, до момента в който с немския деец (34 г.) има един мач - на клей в Мадрид предходната година, и го завоюва със 7:6 (7), 6:4.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР