Григор Димитров спечели мача срещу Андрей Рубльов и се класира

...
Григор Димитров спечели мача срещу Андрей Рубльов и се класира
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе на осминафиналите в Мелбърн

Григор Димитров завоюва мача против Андрей Рубльов и се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Миналогодишният полуфиналист в първия за годината шампионат от Големия шлем надви над 20-годишния руснак с 3:1 сета, в обособените елементи 6:3, 4:6, 6:4, 6:4. Така българинът взе самобитен реванш за загубата против Рубльов във втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис през септември предходната година.

Това беше втори следващ тежък мач за третия в международната класация на кортовете в Мелбърн. В предходния кръг Димитров преодоля квалификанта Макензи Макдоналд (САЩ) в 5-сетов маратон траял три часа и половина.

Срещата сред Димитров и Рубльов се игра на централния корт " Род Лейвър Арина " в Мелбърн при температура към 40 градуса по Целзий и продължи малко над три часа.

Това оказа въздействие и върху двамата тенисисти и всеки от тях позволи доста неточности, както от сервис, по този начин и в разиграванията.

Поставеният под номер три в главната скица на шампионата българин приключи срещата с 13 аса и 15 двойни неточности, а тридесетият в схемата Рубльов пласира 4 директни точки и направи 13 двойни неточности.

Григор Димитров можеше да затвори мача и в три сета, само че във втората част изпусна задатък от 4:2 гейма, допускайки два пробива. Общо в срещата българинът осъществя 6 от 19 брейкбола и отрази 11 от 15 благоприятни условия за противника си. Третият в международната класация реализира 64% вкаран първи сервис и завоюва 76% от тези точки.

На осминафиналите Димитров чака спечелилия от дуела сред №15 Жо-Вилфрид Цонга (Фр) и №17 Ник Кириос (Авл), който се играе сега.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР