Григор Димитров си осигури още в сряда първото място в

...
Григор Димитров си осигури още в сряда първото място в
Коментари Харесай

Григор Димитров започва битка за третото място в света с мач срещу Кареньо Буста

Григор Димитров си обезпечи още в сряда първото място в група " Пийт Сампрас " на финалите в Лондон. Преди полуфинала против Джак Сок в събота обаче му следва доста значим мач, който може да му отвори вратите към третото място в света.

Днес българския тенисист се изправя против испанеца Пабло Кареньо Буста в последния дуел от груповата фаза. Ако победи поредно десетия и деветия в ранглистата, a Доминик Тийм не завоюва шампионата, Димитров ще приключи сезона като №3 след Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Maчът му Кареньо Буста стартира в 22.00 часа българско време. Двубоят може да наблюдавате онлайн с " Дневник ". В България срещата ще бъде излъчена директно по " Мтел спорт 1 ".

Другият мач през днешния ден опълчва Доминик Тийм и Давид Гофен. Австриецът и белгиецът излизат на централния корт в " О2 сцена " в 16.00 часа, с цел да дефинират противника на Роджър Федерер в полуфиналите.

Димитров и Кареньо Буста имат по две победи в досегашните четири мача между тях. Испанецът даже завоюва последните два - със 7:5, 6:3, 6:4 в третия кръг на тазгодишния " Ролан Гарос " и със 7:6 (3), 6:3 в първия кръг на мастърса в Мадрид през 2016 година

Димитров реализира решителен триумф при единствената им среща в зала - 6:4, 6:1 на старта на мастърса в Париж през 2015 година Другата победа на българския тенисист е от 2014 година - 6:2, 6:4 в първия кръг на мастърса в Мадрид.

И двамата вършат най-силния сезон в кариерата си. Димитров завоюва три трофеи, в това число първата си от сериите " Мастърс " (в Синсинати), и игра полуфинал на Australian Open. Кареньо Буста завоюва един трофей - на алените кортове в Ещорил, и доближи до полуфиналите на US Open и четвъртфиналите на " Уимбълдън ".

 Тази година испанецът игра полуфинал на US Open и четвъртфинал на
© Reuters

Тази година испанецът игра полуфинал на US Open и четвъртфинал на " Уимбълдън "

Двубоят сред Димитров и Кареньо Буста опълчва двама от четиримата дебютанти във финалите на АТП. Другите двама - Джак Сок и Александър Зверев, си оспорваха през вчерашния ден второто място в група " Борис Бекер ".

Кареньо Буста влезе в шампионата като запаса на мястото на контузения Рафаел Надал. 26-годишният испанец изтеза съществено Доминик Тийм в първия си мач, само че отстъпи в три сета. По този метод той загуби всевъзможни шансове да продължи напред.

Димитров започва с две победи - 6:3, 5:7, 7:5 против Доминик Тийм и 6:0, 6:2 против Давид Гофен.

" Приятно е да знам, че ще играя в събота, само че мачът в петък също е доста значим мач. Всеки мач е значим. Особено в края на годината постоянно е добре да побеждаваш. Това ме кара да се усещам положителен, физически и душевен добре, и ми дава в допълнение самочувствие за началото на новия сезон ", сподели Димитров след безапелационната победа против белгиеца, която го класира за полуфиналите.



Програмата за деня

Следобедна сесия:
Боб Браян/Майк Браян - Оливер Марах/Мате Павич (в 14.00 ч.)
Доминик Тийм - Давид Гофен (най-рано в 16.00 ч.)

Вечерна сесия:
Лукаш Кубот/Марсело Мело - Джейми Мъри/Бруно Соареш
Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста

 Григор Димитров стартира борба за третото място в света с мач против Кареньо Буста
© LAP.bg

Виртуалната класация

1. Рафаел Надал (Испания) - 10 645 точки
2. Роджър Федедер (Швейцария) - 9605
3. Александър Зверев (Германия) - 4610
4. Григор Димитров (България) - 4050
5. Доминик Тийм (Австрия) - 4015
6. Марин Чилич (Хърватия) - 3805
7. Давид Гофен (Белгия) - 3175
8. Джак Сок (САЩ) - 3165
9. Стан Вавринка (Швейцария) - 3150
10. Пабло Кареньо Буста (Испания) - 2615

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР