Григор Димитров ще започне осмото си поредно участие в Ролан

...
Григор Димитров ще започне осмото си поредно участие в Ролан
Коментари Харесай

Григор Димитров открива "Ролан Гарос" в неделя на обяд

Григор Димитров ще стартира осмото си следващо присъединяване в " Ролан Гарос " в неделя на обяд. Българският тенисист ще се изправи против сърбина Виктор Троицки в първия кръг на втория шампионат от Големия шлем. Двамата ще открият програмата на централния корт " Филип Шатрие " в 12.00 часа.

Шампионът от финалите на АТП има три победи и две загуби срещи Троицки, с който по традиция вършат много оспорвани мачове. Преди две години двамата още веднъж бяха един против различен в първия кръг на " Ролан Гарос ". Тогава българинът водеше с 2:1 сета и 4:2 в третия, само че позволи трагичен поврат и загуби с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6.

Последната среща сред двамата беше в четвъртфиналите на шампионата в София през 2017 година Димитров се наложи с 6:3, 6:3 по пътя към купата в българската столица. През 2016 година те се срещнаха още два пъти, като си размениха по един трисетов поврат - 5:7, 7:6 (2), 6:2 за Димитров в осминафиналите в Бризбейн и 2:6, 6:1, 7:6 (1) за Троицки във финала в Сидни, когато българинът пропусна точка за спечелването на купата.

Първата среща посред им беше през 2012 година в първия кръг на шампионата в зала в Базел. Димитров, който тогава опитваше да пробие при мъжете, надигра поставения под номер 8 Троицки с 6:2, 6:2.

Сърбинът има три трофеи в кариерата си и е достигал до 12-ото място в света. В момента той е 89-и в ранглистата. 32-годишният тенисист ще взе участие за десети път в " Ролан Гарос ". Най-добрите му представяния бяха през 2011, 2013 и 2016 година, когато доближи до четвъртия кръг в Париж.

" Ролан Гарос " остава най-неуспешният шампионат от Големия шлем за Григор Димитров. Българинът в никакъв случай не е прекосявал третия кръг, а при четири от седемте си участия напусна шампионата още след първия си мач. Миналата година той стигна до третия кръг, където беше спрян в три сета от Пабло Кареньо Буста.

В неделя на корта ще бъде шампионка при дамите от 2017 година Йелена Остапенко. Участието си стартира и един от огромните любимци за купата при мъжете - Александър Зверев.

Програмата за първия ден

Корт " Филип Шатрие ":
Григор Димитров - Виктор Троицки
Ализе Корнер - Сара Ерани
Лука Пуи - Данийл Медведев
Йелена Остапенко - Катерина Козлова

Корт " Сюзан Ленглен ":
Елина Свитолина - Айля Томлянович
Гаел Монфис - Елиът Беншентри
Винъс Уилямс - Циан Уан
Александър Зверев - Рикардас Беранкис

Корт №1:
Куруми Нара - Барбора Стрицова
Кей Нишикори - Максим Жанвие
Джоана Конта - Юлия Путинцев
Давид Гофен - Робин Хаазе

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (338)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР