Григор Димитров ще започне днес участието си в US Open,

...
Григор Димитров ще започне днес участието си в US Open,
Коментари Харесай

Григор Димитров започва участието си в Ню Йорк около 19.00 ч.

Григор Димитров ще стартира през днешния ден присъединяване си в US Open, откакто дъждовете над Ню Йорк не разрешиха това да се случи във вторник. Българският тенисист се изправя против чешкия квалификант Вацлав Шафранек, за който това ще е дебют в шампионатите от Големия шлем.

Двубоят е втори на третия по величина корт - Grandstand, и ще стартира незабавно след доиграването на мача сред поставения под №6 Доминик Тийм и Алекс де Минор от Австралия

Двамата бяха прекратени през вчерашния ден при резултат 6:4, 6:1, 1:0 в интерес на австриеца. Те ще се завърнат на корта през днешния ден в 18.00 ч. и в случай че не се стигне до неочакван процес, срещата на Димитров ще стартира към 19.00 ч.

Засега прогнозите са, че дъждът ще спре рано сутринта и до края на деня няма да има повече превалявания.

Димитров ще запише седмото си следващо присъединяване в Ню Йорк. Най-добрите му представяния до момента са осминафиналите през 2014 и 2016 година В първия случай той беше спрян от Гаел Монфис, а предходната година отстъпи против Анди Мъри.

Българският тенисист в никакъв случай до момента не е играл с Шафранек, който заема 210-ото място в международната класация. 23-годишният чех е достигал до №197 и досега даже няма мач в съществена скица на шампионат от международния тур на АТП.

Шафранек ненадейно мина през квалификациите, откакто победи поредно двама германци - Даниел Масур със 7:6 (5), 3:6, 6:3 и Яник Ханфман с 2:6, 6:4, 7:5, преди в решителния конфликт да изненада Серхий Стаховски от Украйна - 3:6, 7:5, 6:1.

При триумф против чеха Димитров ще срещне във втория кръг спечелилия от мача сред руснака Андрей Рубльов и представителя на Англия Аляж Бедене.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (689)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР