Григор Димитров ще открие тазгодишната си кампания на Ролан Гарос

...
Григор Димитров ще открие тазгодишната си кампания на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Маркос Гирон - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров ще открие тазгодишната си акция на Ролан Гарос през днешния ден, като ще се изправи на старта против международния №49 Маркос Гирон. До момента двамата имат единствено един изигран дуел между тях, който датира от предходната година на същия шампионат.

Тогава жребият още веднъж ги опълчва още на старта, а краят на срещата идва след отричане на българина в четвъртия сет. Първата ни ракета бе спечелил откриващите два сета и имаше преимущество от 5:2 в третия, както и три поредни мачбола, само че тъкмо тогава започнаха проблемите за него в региона на гърба, които след това го принудиха да се отдръпна от срещата. Всичко това обаче към този момент е в предишното и дано в този момент да насочим вниманието си към днешния конфликт посред им и да поразсъждаваме по какъв начин хасковлията би могъл да вземе реванш.

Какво да чакаме от Маркос Гирон?

Гирон е на 28 години, играе с дясната ръка и сега се намира под номер 49 в международната класация, което е и неговото рекордно класиране. Играчът в никакъв случай до момента не е достигал край в АТП Тура, само че е завоювал два трофея на равнище Чаланджър и още шест такива от сериите " Фючърс ". Всеки един от тези триумфи е реализиран на обичания му хард, като алените кортове надалеч не са желаната настилка за него.

Непоставеният играч е характерен представител на американската школа, защото разполага с отличен форхенд, който основава съществени проблеми на неговите противници. Американецът не прави изключително висок брой уинъри, защото е висок скромните 180 сантиметра, само че пък се придвижва извънредно ловко по корта, което му дава дава опция да отиграва съвсем непрекъснато от обичания си дланов удар.



Бекхендът на международния номер 49 не е толкоз рисков, единствено че бива пласиран с отлична дълбочина и бива изпълняван съвсем безпогрешно. Сервисът на Гирон не е някакво съществено оръжие, въпреки че е разнообразно ориентиран и не е елементарен за разчитане. Американецът също по този начин умее да трансформира добре темпото, служейки си отлично с къси топки, посредством които привиква съперника си на мрежата и оттова може да прибегне до обичания си лоб.

Аутсайдерът разполага с доста плоски удари, а това поначало е сериозен недостиг в играта на червени кортове и думите ми се удостоверяват от събитието, че той е преодолял единствено един път първи кръг на шампионатите, в които е взел присъединяване до момента през сезона на землена настилка.

Какви са преимуществата на Григор Димитров?

Опитът е нещото, открояващо се пред всичко останало. Опонентът на Григор има единствено 10 победи в Големия шлем и е изиграл доста по-малък брой мачове в АТР Тура, което недвусмислено демонстрира, че надалеч не е свикнал към огромната сцена и може би няма нужните качества за нея, съдейки по това, че не започва занапред професионалния си път.

Настилката е различен бонус за Гришо, защото американците по традиция не харесват клея и Гирон не прави изключение. Движението по корта на американеца надалеч няма да бъде решително и нашият съотечественик може да се възползва от това, в случай че движи по игрището по-нискоранкирания тенисист, който изрично не е пример в приплъзването по корта.



Българинът би трябвало да се стреми да натиска противниковия противоположен удар при всяка опция, тъй като оттова американецът не може да сътвори особени проблеми на Димитров и основно изпраща топката в центъра на корта, като това ще опция на хасковлията да навлиза в рамките на корта и да диктува темпото в дуела.

Очаквания и коефициенти

Днешният конкурент на българина не е за подценяване, само че просто класата и моментната форма са напълно на страна на нашия съотечественик, тъй че чакам мачът да протече напълно под диктовката на родния ни представител, чиито качества би трябвало да са задоволителни, с цел да реализира чиста победа.

Букмейкърите също дефинират хасковлията за любимец, предлагайки ставка от 1.16 за негов краен триумф, а възможностите на американеца се котират на 5.00, въпреки че тези предварителни прогнози постоянно биват опровергавани в професионалния тенис, само че се надяваме този път казусът да не е подобен и Григор да ни зарадва с победа, като срещата още веднъж ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР