Григор Димитров ще изведе България като играещ капитан в първата

...
Григор Димитров ще изведе България като играещ капитан в първата
Коментари Харесай

Гришо повежда България срещу Мъри и Гофен

Григор Димитров ще изведе България като играещ капитан в първата отборна конкуренция АТР Сup против съставите на Англия, Белгия и Молдова. Жребият изпрати нашите в група „ С “, мачовете от която стартират на 3 януари 2020 година в Сидни.

Страната ни зае мястото на Швейцария в потока след отказването на Роджър Федерер. Първият ни противник ще е Англия, който ще взе участие, с помощта на „ предпазения ранкинг “ на Анди Мъри, до момента в който Давид Гофен повежда белгийците. Молдовците влизат в конкуренцията с ранкинга на първата си ракета Раду Албот, който е 46-ти в света.

Играещият капитан на България Григор Димитров избра и състава, с който ще влезе в борбата. В него 20-ият в АТР класацията включи втората ни ракета Димитър Кузманов (№417), Александър Лазаров (№509), Александър Донски (№592) и 18-годишния Адриан Андреев (№677).

„ Очаквам с неспокойствие да играя на ATP Cup, където ще бъда играещ капитан. Нямам самообладание да стартира тази подготовка. Радвам се за младите момчета, които ще дойдат с мен и за това, че ще бъдем едни от първите участници, разгласи Григор на конференцията си в София преди седмица. - ATP Cup оказва помощ на всички. В Австралия е, всички сме там в този стадий на годината. Според мен е прелестно събитие. Радвам се, че ще можем да играем и с другите момчета. “

АТР Cup се организира в три австралийски града - Пърт, Сидни и Бризбейн, в границите на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Откритото състезание на Австралия. В него ще вземат участие 24 страни. Турнирът е с награден фонд от 15 милиона $, ще носи 750 точки за ранглистата на спечелилите. При избора на участници се гледа единствено ранкинга на най-високо класирания играч от всяка страна.

Точки се заработват с всяка една победа в шампионата, а какъв брой са те зависи от позицията на спечелилия в ранглистата, както и мястото на съперника му. Ако състезател всред първите 300 победи представител на топ 10 в груповата фаза, той ще получи 75 точки. Ако това се случи на четвъртфинал - 120 точки, на полуфинал - 180, а на край – 250.

При двойките тази точкова система не важи. Всяка победа в груповата фаза носи 25 точки, на четвъртфинал - 35, във финалната четворка - 55, а на край - 85.

Успех на българския отбор пожела и капитанът ни за Купа „ Дейвис “ Тодор Енев. „ Много значимо е да се употребява оптимално всяка една опция, в която момчетата могат да натрупат опит в влиятелни шампионати против класни противници. Сигурен съм, че построеният групов дух и дълготрайната работа с момчетата от " Дейвис “ ще способства за положителното показване и в Австралия, а по-късно и през март за купа " Дейвис ", съобщи Енев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР