Григор Димитров ще излезе в петък рано сутринта за третия

...
Григор Димитров ще излезе в петък рано сутринта за третия
Коментари Харесай

Григор Димитров се изправя с обеца на ухото в следващото си изпитание в Мелбърн

Григор Димитров ще излезе в петък рано сутринта за третия си мач от Australian Open. Третият в света ще се изправи против руснака Андрей Рубльов с обеца на ухото.

Срещата сред двамата е трета от програмата на централния корт " Род Лейвър " и ще стартира не по-рано от 5.30 часа. Двубоят ще бъде излъчен директно по " Евроспорт 1 ".

Преди мача предстоят две срещи при дамите - Луксика Кумхум и Петра Мартич, както и украинският двубой Марта Костюк против Елина Свитолина.

Алармата пред Димитров към този момент се задейства. В предния кръг той преодоля ненадейно мъчно американеца Макензи Макдоналд. Срещу квалификанта българинът имаше големи усложнения, като даже загуби сет на нула, преди да завоюва мача.От друга страна, третият в света носи и загатна за отпадането от US Open след мач против Рубльов. Руснакът, който е 39-и в света, излезе победител в дуела от втория кръг в Ню Йорк.

" Играл съм с него един път, той е много млад, само че е доста надарен. Удря топката доста хубаво и доста плоско. Определено е сложен конкурент, против който да се изправя, и знам, че мачът с него няма да е по никакъв начин елементарен. Сега обачe съм удовлетворен, че прекосих през този тежък ден ", сподели Димитров след триумфа против Макензи.

 Димитров има един мач против Рубльов - на US Open, когато изненадващо загуби от руснака.
© Reuters

Димитров има един мач против Рубльов - на US Open, когато изненадващо загуби от руснака.

Много огромно тестване пред Димитров и противника му ще бъде и горещото време в Мелбърн. Прогнозата е температурите да надвишават 42 градуса, а българският тенисист ще излезе на корта след 14.00 часа локално време, когато е най-горещо. Много състезатели към този момент имаха проблем с изискванията и се оплакаха, че нямат сили. Един от тях беше Новак Джокович.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (600)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР