Григор Димитров ще изиграе днес първия си мач на червени

...
Григор Димитров ще изиграе днес първия си мач на червени
Коментари Харесай

Григор Димитров започва сезона на клей с мач на двойки в Монте Карло

Григор Димитров ще изиграе през днешния ден първия си мач на червени кортове за 2018 година Българският тенисист и белгийският му сътрудник Давиф Гофен се изправят против французите Адриан Манарино и Габрис Мартин в дуел от първия кръг на шампионата на двойки в Монте Карло.

Мачът е втори в програмата на корт №9 и ще стартира към 15.00-15.30 ч. Преди това би трябвало да се изиграе още една среща от шампионата на двойки - Пабло Куевас и Марсел Гранолерс против Дамир Джумхур и Айсам Куреши, които излизат на корта в 14.00 ч.

Ако победят Манарино и Мартин, Димитров и Гофен ще срещнат във втория кръг поставените под №8 Иван Додиг от Хърватия и Раджив Рам от Съединени американски щати.

Днес Димитров ще разбере и първия си противник в самостоятелната конкуренция, където е подложен под №4. Българинът чака спечелилия от мача сред френския квалификант Пиер-Юг Ербер и Паоло Лоренци от Италия.

Димитров попадна в половината на международния №1 Рафаел Надал, който ще преследва 11 купа от мастърса в Монте Карло. Първият подложен, който българинът може да срещне, е №15 Алберт Рамо в третия кръг. В четвъртфиналите е вероятен дуел с колегата му на двойки Давид Гофен.

Световният №5 има да пази единствено 200 точки за целия сезон на червени кортове. През 2017 година той напусна шампионатите в Маракеш, Монте Карло и Рим още след първия си мач, а в Мадрид и " Ролан Гарос " беше отхвърлен в третия кръг.

" Приключих сезона на твърди кортове малко по-рано, тъй че имах повече време за отмора и възобновяване на тялото. Мисля, че досега правя верните неща и единственото, което мога да направя в този момент, е да изляза на корта и да се състезавам. Това е приоритет №1 за мен сега - да печеля няколко мача и да стартира да се движа на клея по най-хубавия метод, на който съм кадърен ", сподели Димитров пред формалния уебсайт на АТП преди шампионата в Монте Карло.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (856)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР