Григор Димитров ще играе за трети път финал на ATP

...
Григор Димитров ще играе за трети път финал на ATP
Коментари Харесай

Страхотен Григор Димитров е на финал в Бризбън

Григор Димитров ще играе за трети път край на ATP 250 шампионата в Бризбън след триумф с 6-3, 7-5 против австралиеца Джордан Томпсън.


Българинът в мача със самочувствие, печелейки първото си подаване в дуела на нула, само че по-късно трябваше да изчака, с цел да стигне до първата си точка за пробив, която пристигна в четвъртия гейм при 40:30 в негова изгода, само че не съумя да я материализира. Това обаче на го тормози по никакъв метод и след още два гейма българинът въпреки всичко съумя да направи първия пробив в дуела, с който поведе в резултата с 4:2. Преди това той подвигна трибуните на крайници със страховит бекхенд по правата, който му оказа помощ да дръпне с 3:2 преди пробива.

Първата ни ракета затвърди брейка, с цел да дръпне с 5:2, а в оставащите два гейма Томпсън завоюва подаването си, само че след това пристигна сервис на Димитров, с който той поведе в резултата със сет преднина след 6:3.

Сет №2 в Бризбън се развиваше без пробиви, въпреки Григор да стигна до два такива шанса в третия гейм, само че без да ги трансформира в действителност. Най-голямата борба пристигна в шестия, когато на Димитров му се наложи да избавя общо четири брейкбола и той се оправи брилянтно, с цел да завоюва сервис гейма си за 3:3. В последна сметка основен за втория сет, а и за мача като цяло се оказа единадесетия гейм, в който Григор съумя да завоюва подаването на съперника си и да поведе с 6:5.

А след това завърши всичко по съвършен метод, печелейки сервис гейма си на нула, с цел да си обезпечи място в утрешния край след 7:5 във втората част.

В спор за купата Димитров ще играе с топ поставения Холгер Руне, който победи с 6-4, 7-6 руснака Роман Салиуфин по-рано през днешния ден. Срещу него българинът има една победа и една загуба в кариерата си. Успехът пристигна през предишния сезон с 6-3, 7-5 в Пекин, а провалянето също бе през 2023 година – на Уимбълдън.

Димитров доближи край в Бризбън още при дебюта си през 2013 година Тогава той загуби от Анди Мъри. Четири години по-късно Димитров подвигна трофея след три поредни победи над играчи от Топ 10 – Доминик Тийм (№8), Милош Раонич (№3) и Кей Нишикори (№5). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР