Григор Димитров ще играе за осми път с французина Ришар

...
Григор Димитров ще играе за осми път с французина Ришар
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе за осми път с Ришар Гаске

Григор Димитров ще играе за осми път с французина Ришар Гаске. До скоро някогашният огромен гений беше доста неуместен противник за хасковлията.

До предходната година Гришо имаше пет загуби от Ришар. През 2016-а в Шанхай Димитров счупи каръка и видя, че дяволът не е чак толкоз черен. В среща от първия кръг българинът завоюва с 6-4, 6-4.

През януари в Австралия намиращият се в супер форма Григор не срещна опозиция за 6-3, 6-2, 6-4. Петте победи на французина са в Дубай през 2011-а с 6-2, 6-4, на Ролан Гарос 2012 с 5-7, 7-5, 6-2, 6-3, в Бангкок през 2011-а с 5-7, 7-5, 6-4, в Рим през 2013-а с 6-4, 6-4 и на Уимбълдън 2015 с 6-3, 6-4, 6-4. В тях хасковлията имаше извоювани единствено два сета.

 Виталий Мутко направи връзка сред допинга, секса и Ришар Гаске
Виталий Мутко направи връзка сред допинга, секса и Ришар Гаске

Бившият съветски министър на спорта още веднъж направи паметно изявление

Ришар Гаске беше един от най-големите гении на международния тенис. Той доближи до седма позиция в класация на АТП. Кариерата му потегли надолу, откакто беше махленски в използването на коакаин. Гаске беше оправдан, тъй като съумя аргументирано да се отбрани, пледирайки, че е целувал момиче, което е използвало неразрешеното вещество.

Французинът, като Димитров, е един от малцината, които играят бекхенд с една ръка. Той има огромен боеприпас от технични удари. През 2017-а Гаске пропадна в класация и към този момент е под №30. През октомври играта му потегли нагоре. Той се класира за четвърфинал в Шанхай, където загуби от Роджър Федерер. Във Виена беше спрян от първенеца Лщка Пуй. Преди това той отстрани Фелисиано Лопес и Доминик Тийм.

Гаске ще премине 1 милион $ заработени от наградно фондове през 2017-а. Общо в кариерата му милионите са съвсем 16. Спечелените трофеи са 14, само че всичките са от най-ниското равнище на АТП - 250.

 Григор Димитров се оправи с неуместния му Ришар Гаске (ВИДЕО)
Григор Димитров се оправи с неуместния му Ришар Гаске (ВИДЕО)

Българинът завоюва първата си среща от Шанхай Мастърс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР