Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Кевин Кинг (САЩ) в

...
Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Кевин Кинг (САЩ) в
Коментари Харесай

Григор Димитров започва срещу неизвестен американец в Атланта

Григор Димитров ще играе против квалификанта Кевин Кинг (САЩ) в I кръг на тенис шампионата в Атланта (САЩ, $694 995). Непознатият американец преодоля пресявките на конкуренцията от категория " АТР 250 " с поврат в решаващия мач против надалеч по-именития си съотечественик Райън Харисън с 6:7 (6), 7:5, 3:1 и отричане на поставения под №8 в предварителната скица.

28-годишният Кинг сега заема 405-о място в международната класация, а върховото му класиране е №162 през 2007 година Връстникът му Димитров пък е някогашен №3 в света, а тази седмица се намира на 53-та позиция в подреждането на АТР и взе участие в главната скица с " уайлд кард ". Двамата не са се срещали в никакъв случай в формален мач. Победителят от първия дуел сред Димитров и Кинг ще се изправи във II кръг против поставения под №2 Тейлър Фриц (САЩ), който по право почива на старта.

Вчера Григор научи тъжната новина за гибелта на своя някогашен треньор Питър Макнамара. Австралиецът си отиде на 64-годишна възраст след продължителна битка с рак на простатата.

" Днес е печален ден за мен, тъй като изгубих някогашен треньор и наставник - написа Димитров в Инстаграм. - Питър Макнамара е човек, който в никакъв случай няма да не помни. Той изигра огромна роля в моето развиване освен на корта, а и като персона. Винаги ще съм признателен за времето, прекарано с него. Мислите и молитвите ми са ориентирани към приятелите и фамилията на Питър в този тежък миг. Липсваш ми, тренер. "

Макнамара работи като персонален ментор на Димитров в интервала 2010-2011 година и оказа помощ на българина да пробие и да се утвърди в Топ 100.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР