Григор Димитров ще играе с Пиер-Юг Ербер в първия си

...
Григор Димитров ще играе с Пиер-Юг Ербер в първия си
Коментари Харесай

Френски специалист на двойки е първият съперник на Григор Димитров в Монте Карло

Григор Димитров ще играе с Пиер-Юг Ербер в първия си самостоятелен мач на червени кортове през 2018 година 26-годишният българин и 27-годишният французина ще се срещнат в дуел от втория кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло.

Двубоят ще бъде във вторник на централния корт " Рение III " и ще стартира към 16 часа българско време. Преди това на тази сцена би трябвало да се изиграят два мача - Андрей Рубльов против Доминик Тийм, които започват в 12.00 часа, и Лука Пуи против Миша Зверев.

Димитров почиваше на старта в Монте Карло като подложен по №4 в главната скица. Ербер преодоля първия кръг след сложна победа над италианския деец Паоло Лоренци със 7:6 (7), 6:4. Двубоят продължи 107 минути, като предложи 11 аса, 11 двойни неточности и осем точки за пробив.

Лоренци имаше повече благоприятни условия да завоюва подаването на противника - три в първия и две във втория сет. Ербер обаче избави всяка една от тях, а в това време осъществя един от своите три шанса, което се оказа задоволително за успеха.

Французинът нямаше нито един късмет за пробив в първия сет, само че все пак съумя да го завоюва. Той избави три брейк точки в първите си три сервис гейма, а по-късно отрази два сетбола в трагичния тайбрек, в който се наложи с 9:7.

Лоренци имаше ранен късмет за пробив и във втората част, само че още веднъж не се възползва. Ербер избави двата шанса, които се откриха пред италианеца в четвъртия гейм, а в седмия гейм осъществя съдбоносен пробив, който му донесе успеха в първия му мач против този противник.

Димитров и Ербер също в никакъв случай не са играли между тях. Французинът заема 82-ото място в международната класация и е спечелил 41 от 100-те си самостоятелни мача на равнище АТП, като към момента няма купа поединично. Единствената му победа против състезател от топ 10 беше преди година в Ротердам против Доминик Тийм.

Най-големите триумфи на Ербер са в шампионатите на двойки. Заедно със сънародника си Никола Маю той завоюва два трофея от " Големия шлем " - US Open през 2015 година и " Уимбълдън " през 2016 година

Двамата играха и край на Australian Open през 2015 година Освен това завоюваха дружно шест трофеи в шампионатите от сериите " Мастърс ", в това число в Монте Карло преди две години. Те доближиха до №2 в международната класация на двойки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (859)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР