Григор Димитров ще играе на финал за първи път от

...
Григор Димитров ще играе на финал за първи път от
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира на първи финал от пет години

Григор Димитров ще играе на край за първи път от 2018 година Българският тенисист се класира за мача за купата на шампионата в Женева след триумф с 3:6, 7:5, 7:6 (2) против деветия в международната класация Тейлър Фриц след 2 часа и 52 минути игра.

Подобно на в Женева, и този път Димитров изоставаше със сет и с пробив във втория, само че стигна до поврат. Българинът не е играл на край от Ротердам през февруари 2018 година, като беше в серия от 11 следващи изгубени полуфинали. В мача за купата в Женева Димитров чака спечелилия от срещата сред Александър Зверев и Николас Джари.

Мачът стартира неприятно за Димитров, който имаше проблеми със сервиса си първоначално, а Фриц се възползва и проби. Американецът затвърди пробива в идващия гейм и поведе с 3:0. Димитров продължи с грешките и в идващия гейм, в който още веднъж имаше проблеми на сервис. Фриц стигна до нов късмет за пробив и го осъществя, с цел да усили преднината си.

Димитров съумя да затрудни съперника си с ретур в идващия гейм и върна единия от пробивите, като спря и серията на противника си. Проблемите с началния удар обаче продлжиха и след следващата двойна неточност в идващия гейм той даде два брейкбола на Фриц. Този път Димитров ги отрази, а по-късно се оправи и с още една опция за противника и завоюва собствен сервис гейм за първи път от началото на мача. Фриц поддържаше задатъка си в идващите минути и завоюва сета.

Българинът продължи да е неуверен на собствен сервис и трябваше да избавя нова опция за пробив при започване на втория сет, като този път се оправи. При 2:2 Димитров още веднъж позволи неточности и на сервис, и на бекхенд, а Фриц стигна до нов пробив, след което завоюва своето подаване и поведе с 4:2. Димитров обаче съумя да се върне в сета. Той завоюва собствен сервис гейм, а по-късно проби след няколко страхотни отигравания, с които съумя да притисне противника си. При 6:5 в своя изгода Димитров проби още веднъж след две страхотни отигравания и по този начин вкара мача в трети сет.

GRIGOR HIM-ITROV
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР