Григор Димитров ще бъде в Европа през февруари и ще

...
Григор Димитров ще бъде в Европа през февруари и ще
Коментари Харесай

Натоварен февруари: Димитров ще играе на любим турнир в Европа


Григор Димитров ще бъде в Европа през февруари и ще играе в три следващи седмици на шампионати в зала. Това стана ясно, откакто излезе описът със декларирани тенисисти за шампионата от категория АТР 500 в Ротердам.

Нидерландската конкуренция по традиция е доста мощна и също по традиция Димитров ще бъде измежду многото звезди в нея. Компания ще му вършат петима от топ 10 в лицето на Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Даниил Медведев и Холгер Руне, както и още петима от топ 20 – Хуберт Хуркач, Александър Зверев, Пабло Кареньо-Буста, Яник Синер и Карен Хачанов. С уайлд кард в „ Ахой Арена “ ще се изявяват Анди Мъри, Гаел Монфис и Тим ван Райтховен.

За Димитров шампионатът в Ротердам е специфичен. Именно на него през далечната към този момент 2009-а той направи впечатляващ дебют в АТР тура, побеждавайки Томаш Бердих, след което взе сет на №1 в оня миг Рафаел Надал. Това е и шампионатът, на който през 2018-а Григор за последно игра край в тура.

Интересен факт е, че още през ноември предходната година уредниците на шампионата в Делрей Бийч, който ще се организира в същата седмица като този в Ротердам, бяха оповестили, че Димитров ще взе участие във Флорида. Изглежда обаче той е трансформирал мнението си, което значи претрупан февруари в Европа за него.

Седмица по-рано, сред 6 и 12 февруари, той ще играе на АТР 250 в Монпелие. След Ротердам пък го чака присъединяване на различен АТР 250 шампионат – в Марсилия. Все още не е ясно дали Григор ще се включи и в някой от АТР 500 конкуренциите в самия завършек на февруари, когато домакини са Акапулко и Дубай.

След това през март идва ред на американските Мастърси в Индиън Уелс и Маями.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР