Григор Димитров ще бъде поставен под номер 3 в схемата

...
Григор Димитров ще бъде поставен под номер 3 в схемата
Коментари Харесай

Изтеглиха ужасен жребий за Григор Димитров в Пекин, среща победителя от турнира в Русия

Григор Димитров ще бъде подложен под номер 3 в схемата на тенис шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, който ще се организира сред 2 и 8 октомври. Българският ас изостава по точки единствено от международния номер 1 Рафаел Надал и от четвъртия в класацията на АТР Александър Зверев.

Както е известно, тази седмица хасковлията изравни персоналния си връх и се завърна на осмо място в ранглистата за първи път от три години, като има необикновен късмет даже да усъвършенства достижението си, тъй като пред него към момента са отказалите се до края на 2017-а Анди Мъри и Новак Джокович. Димитров има да пази 300 точки от страхотния си рейд към финала в Пекин предходната година, когато отстъпи на Мъри в борбата за трофея, а по пътя си преодоля Рафаел Надал и Милош Раонич (който не излезе на корта).

Именно в Пекин ще бъде първият шампионат на Григор Димитров след разочароващото му присъединяване в US Open, където отпадна още във втори кръг от съветския младеж Андрей Рубльов. На 30 септември българинът ще разбере първия си противник в Пекин. В първия си мач тениситът ни ще се срещне с подлия Дамир Джумхур, който е номер 40 в ранглистата. Той преди седмица завоюва шампионата в Санкт Петербург и победи на финала Фабио Фонини. При триумф на Гришо, той ще срещне не по-лесния противник от мача сред Хуан Мартин дел Потро и Пабло Куевас.

Топ сложени в схемата в Пекин:

1. Рафаел Надал
2. Александър Зверев
3. Григор Димитров
4. Джон Иснър
5. Роберто Баутиста Агут
6. Пабло Кареньо Буста
7. Джак Сок
8. Ник Кирьос /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР