Григор Димитров ще бъде един от участниците във второто издание

...
Григор Димитров ще бъде един от участниците във второто издание
Коментари Харесай

Гришо в отбора на Европа с Федерер и Джокович за турнир в Чикаго

Григор Димитров ще бъде един от участниците във второто издание на шампионата „ Лейвър Къп “, който ще се организира в Чикаго от 21 до 23 септември. Най-добрият български тенисист ще бъде в тима на Европа дружно с Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Давид Гофен, написа Блиц.

„ Нямам самообладание да се причисля към всички тези велики тенисисти и да се надигнем против Световния тим в Чикаго. Невероятна чест е, че ще мога да споделя корта с тази група тенисисти и в това време да бъда в един тим с тях. Вълнувам се, че ще мога да посетя още веднъж Чикаго – един извънредно състезателен град. Сигурен съм, че ще получим сериозна поддръжка, даже и да нямаме домакинско преимущество тази година. Лейвър Къп е неизмеримо съревнование и аз ще дам най-хубавото от себе си, с цел да оказа помощ на тима на Европа да отбрани оценката си от предходната година “, показа Димитров.  

Капитанът на европейския отбор Борг засипа с похвали избраниците си: „ Приветствам Саша, Григор и Давид в нашия тим. И тримата имат невероятни качества и аз им се удивлявам отдавна. Като прибавим към тях Роджър Федерер и Новак Джокович, получавам тим с доста варианти. Всички тези тенисисти са огромни бойци, които имат несклоняем дух “, съобщи капитанът на отбора Бьорн Борг.

Капитан на тима на останалия свят е Джон Макенроу, а в отбора са Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман и Ник Кириос. Последният участник ще бъде разгласен след седмица в Ню Йорк.

Миналата година шампионатът се организира в чешката столица Прага, където отборът на Европа завоюва с 15:9 над този на Света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР