Григор Димитров - шампион на Australian Open през 2017 г.! Българският

...
Григор Димитров - шампион на Australian Open през 2017 г.!
Българският
Коментари Харесай

13-годишен малайзиец написа есе за титла от Шлема на Григор Димитров

Григор Димитров - първенец на Australian Open през 2017 година!

Българският топтенисист в действителност беше доста покрай върха в Мелбърн през оня януари, само че беше спрян от Рафаел Надал в героичен 1/2-финал, завършил с победа с 6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4 в интерес на испанската легенда. Мечтите обаче са безвъзмездни, а в света на фантазията всичко е допустимо.

Ето по какъв начин с помощта на най-новата самодейност на мъжката професионална асоциация (АТР) българинът се трансформира в притежател на купата от първия за годината шампионат от Големия шлем. АТР провежда съревнование за есета на почитатели до 18-годишна възраст на тематика " Да променим историята ".

Всички участници имаха свободата да трансформират резултата от мач на собствен обичан тенисист. Победител стана 13-годишният малайзиец Харолд Брент Хо, в чийто желан свят Димитров е отстранил Надал и след това е вдигнал трофея под прожекторите на " Род Лейвър Арина ". Ето цялото есе на азиатския младеж, озаглавено:

 

" Борбеният дух на българина "

Ако можех да трансформира една част от историята на обичания ми тенисист - Григор Димитров, това щеше да е мачът му в класическия за Australian Open 1/2-финал против Рафаел Надал.

Причината да желая да трансформира развоя на този дуел е напрежението, което го насищаше – двамата играчи непрекъснато си разменяха водачеството като в рисков конфликт на тенис на маса или оспорван футболен мач. Страстта и непримиримостта на Григор, смесени с гневната настройка на Рафаел, постоянно вършат срещите им завладяващи. Най-мъчителната болежка, която съм изпитвал пред телевизионния екран, потта, която се спускаше по лицата на двамата, непрекъснато гаснещата устойчивост и напрежнието оттатък всевъзможни граници. Бях унищожен, когато Григор загуби.

Представям си края по следния метод – Димитров и Надал водят борбата до последната минута от тайбрека, Григор изостава с 15-16, изправен пред мачбол за Надал. Ред е на Димитров да сервира, той изпраща топката над мрежата и забива ас с най-големия топспин в историята, в този момент резултатът е еднакъв – 16-16.

Сега е ред още веднъж на Надал да сервира, той извършва добър начален удар, Григор въпреки всичко съумява да върне топката по правата, Рафа залага на удар по диагонала в десния ъгъл на корта, Григор отвръща с удар по правата тъкмо до линията, Рафа се впуска с цялостна скорост и доближава топката, с цел да я върне, само че по-късно от нищото Григор изстрелва супер бекхенд по линията, до който Рафа не съумява да стигне в точния момент.

Първоначално Григор изоставаше с 15-16, само че в този момент води със 17-16. Сега на екрана с огромни, дебели букви написа: МАЧБОЛ. Сега Григор има мачбол на собствен сервис и изпраща топката в тялото на Надал, само че Рафа не прави ретур и сервисът е отсъден в навън.

Григор оспорва, всички на стадиона насочват погледите си към екрана, на който демонстрират графиките за обжалванията. Докато топката лети по време на повторението, безкрайна раздразнителност се усеща в очите на всеки един човек там. Краткият съспенс и тишината в момент се трансформират в оглушителни крясъци и тържествуващи викове. Топката допира дребна част от линията, Григор печели тайбрека. Ето по този начин си представям края, а след това Григор печели и финала.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР