Григор Димитров се завърна в професионалния тур след дългата пауза

...
Григор Димитров се завърна в професионалния тур след дългата пауза
Коментари Харесай

Гришо с победа - slava.bg

Григор Димитров се завърна в професионалния тур след дългата пауза с победа. Шампионът от Western & Southern Open 2017 потвърди, че няма проблеми при промяната на ситуацията в Ню Йорк и без фенове по трибуните, като надви над Юго Умбер с 6-3 6-4, оповестява tenniskafe.

Топ тенисистът ни сподели извънреден темперамент, защото изостана с 1-3 във втората част, само че незабавно си върна преимуществото с два бързи пробива и реши срещата в своя изгода. Така Димитров продължи към втория кръг в „ балона “ в Ню Йорк и там го чака мач против Мартон Фучович. По-рано денем той надигра Норберт Гомбос с 6-3 6-4.

Последно Григор игра в тура през февруари, когато доближи полуфиналите на шампионата от сериите ATP 500 в Акапулко. Там първата ни ракета загуби от Рафаел Надал с 3-6 2-6. После обаче пристигна паузата, наложена от пандемията Covid-19.

Самият Димитров се болести с ковид при присъединяване си в мини тура Adria Tour на Балканите, само че преодоля инфекцията и игра в демонстративния шампионат на Патрик Муратоглу. Във Франция, на Ultimate Tennis Showdown 2, някогашният №3 реализира победа и две провали – надигра Никола Маю, само че загуби от Фелисиано Лопес и Ришар Гаске.

Единственият конфликт на Димитров и Умбер досега се състоя на Мастърса в Париж предходната година. В зала „ Берси “ българинът стартира своето присъединяване с триумф точно против французина. Обратът до 4-6 6-1 6-2 не бе извоюван елементарно, само че Григор употребява този мач като трамплин, с цел да скочи напред до полуфиналите.

Григор стартира с директна точка от първи сервис, само че извърши неприятен бекхенд и изкара форхенд в навън, с което французинът изравни при 30-30. Последва обаче още един добър начален удар на първенеца от 2017, след което той откри сметката си.

Българинът използваше добре сечените бекхенди, само че Умбер вкарваше доста топ спин в ударите си и Димитров изкара още един бекхенд в навън във втория гейм. При 1-1 френският тенисист поведе с 30-15, откакто сподели добра отбрана, само че топ тенисистът ни обезврежда пасива си с директна точка от начален удар. Григор навлезе вътре в корта и очакваше елементарно воле след добър „ апроуч “, само че Умбер го изненада по правата и стигна до брейкбол. Тази заплаха обаче бе отстранена от следващия добър сервис на Димитров. Оттам насетне българинът стабилизира играта си и се измъкна, повеждайки с 2-1, откакто приключи хубав бекхенд по правата.

Процентът вкаран първи сервис за 22-годишния тенисист падна до 29% в даден миг от четвъртия гейм, а непредизвикана неточност направи резултата 30-30. В идващото разиграване Григор бе изтласкан на 4-5 метра зад главната линия, само че направи два доста положителни защитни удара, пое надзор в разиграването и накара съперникът да сгреши, с цел да стигне до брейкбол. Блок-ретурът на Димитров не беше сполучлив, само че след това той стигна до нов късмет за пробив след неточност от форхенд на 42-ия в света. В основния миг Умбер не вкара първия си начален удар в игра, пропусна и втория и по този начин се стигна до брейк и 3-1 за българина.

Бившият №3 сподели, че при играта на мрежата се усеща удобно. Вкара и следващите си положителни начални удари, вдигайки успеваемостта си в този детайл до над 80%. Умбер нямаше какво да стори и Григор затвърди пробива за 4-1.

При 2-5 Умбер изостана рано, само че изравни незабавно с прекрасен сервис по диагонала. Последваха още два и французинът остана в сета. Бившият първенец в шампионата пое надзор и затвори частта с 6-3.

Българинът поведе с 30-15 от посрещане след паузата след неправилност в играта на французина. 42-ият в света се измъкна в първия миг, а след това провокира неточност от бекхенд на топ тенисиста ни. В последна сметка Умбер откри сметката си. Французинът размина противника по диагонала в идващия гейм, само че Димитров обърна развоя на събитията с добър сервис. Непредизвиканите неточности в играта на Умбер се множаха и българинът се възползва за 1-1.

Началният удар на Димитров се утежни и успеваемостта при първия сервис падна под 30%. Той позволи и двойна неточност. Бившият №3 пресили форхенд и изостана с 15-30, а по-късно наруши ритъма си още повече с удар в мрежата от същата страна. Последва същата неправилност и Умбер се възползва още от първия си брейкбол, с цел да поведе с 3-1.

14-ият в схемата обаче не се смути и незабавно поведе от посрещане. Отново пое надзор над разиграванията, употребява разнородни удари като разрези бекхенд и взе задатък от 30-0. Това накара Умбер да стане по-агресивен и да сгреши от форхенд, което докара до две точки за рибрейк от страна на топ тенисиста ни. Блок-ретурът на Димитров беше добър, само че не съумя да се възползва от първия си късмет. Френският състезател вкара и добър подсечен начален удар, с цел да стигне до дюс. Българинът привика противника на мрежата, а там той сгреши волето, с цел да даде още една опция на Григор. Не вкара първи сервис, а след това Димитров заложи на сечени бекхенди и това докара до триумф – връщане на пробива и 2-3.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР