Григор Димитров се завърна в България след края на състезателния

Григор Димитров се завърна в България след края на състезателния ...

Григор Димитров пред bTV: Гордея се, че на всеки турнир има български знамена.


Григор Димитров се завърна в България след края на състезателния сезон и обяви, че ще играе като капитан на отбора ни в предстоящия турнир ATP Къп в Австралия.

България получава правото да участва в новата надпревара именно заради доброто класиране на първата ни ракета в ранглистата през годината.
Григор Димитров ще играе за България на ATP Къп (ВИДЕО) "С Щепанек не можах да намеря правилната форма", каза българският тенисист
Димитров даде ексклузивно интервю пред Антон Хекимян, в което направи равносметка на изминалия сезон: "Имам добри постижения до момента, но мисля, че мога много повече. Тази година се контузих в началото, което не беше добре за мен, но това е спортът. Когато си вътре е много трудно да погледнеш отвън, затова задавам въпроси на хората около мен, на близките ми, за да знам как ме виждат", каза бившия номер 3 в света.

"Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици настрани, имах моменти на негативизъм. Дори при най-позитивните хора има моменти на негативизъм. Тяхната сила е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш наново", категоричен е тенисистът.

Относно известния в България израз: "Мачкаш, Гришо!", той коментира с усмивка: "Понякога ми става много приятно да го чуя, особено когато съм на другата част на света. Интересно е и много го оценявам. На всеки турнир има български знамена, което ме прави адски горд", каза още Димитров.

Гледайте цялото интервю в понеделник (11 ноември) в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Източник: btvnovinite.bg