Григор Димитров се завърна на корта през миналата седмица за

...
Григор Димитров се завърна на корта през миналата седмица за
Коментари Харесай

Сериозна стъпка назад: Григор загуби седем позиции и изпадна от топ 30

Григор Димитров се завърна на корта през предходната седмица за конкуренцията в Делрей Бийч, откакто се беше възстановил от неотдавна прекарано наново боледуване от ковид. Българинът не можа да се приближи до най-хубавото си равнище и закономерно напусна относително рано шампионата, отстъпвайки на ветерана Джон Милман. Лошите вести не свършват дотук за първата ни ракета, тъй като от неговия актив бяха извадени точките от миналогодишния Аустрелиън Оупън, където той доближи до четвъртфиналите и това ще докара до сериозен спад в подреждането на ATP за хасковлията.

Родният ни представител се смъква със седем позиции надолу, като от през днешния ден заема 33-то място в класацията. Все отново има и положителни новини за нашия съотечественик, на който няма да му се наложи да пази съвсем никакви мощни резултати до края на лятото и умерено би могъл да се завърне назад в най-престижния ешалон на ранглистата, в случай че скоро стартира да показва същинските си качества на корта.

През идните дни за Димитров следва присъединяване на надпреварата в Акапулко, от което е някогашен първенец и обичайно е измежду обичаните му в професионалния тенис календар, тъй че налице се открива добра опция пред Григор да спре пропадането си и още веднъж да потвърди, че принадлежи към елита на спорта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР