Григор Димитров се смъкна на 11-а позиция в битката за

...
Григор Димитров се смъкна на 11-а позиция в битката за
Коментари Харесай

Григор отстъпва в класацията Race to London

Григор Димитров се смъкна на 11-а позиция в борбата за Лондон. Финалите на АТР в британската столица по традиция събират 8-те най-хубави тенисисти през сезона, само че българинът към този момент има актив от 1365 точки и не попада измежду тях.

Предстои обаче сезонът на трева, който постоянно е бил надалеч по-успешен за Григор, в сравнение с този на клей. 27-годишният хасковлия се отхвърли от шампионата в Щутгарт, само че ще взе участие в “Куинс”, където предходната година загуби на полуфиналите от Фелисиано Лопес. Това значи, че Димитров има да пази 180 точки за международната класация. На “Уимбълдън” активът му за покриване е безусловно същият, тъй като през 2017-а бе спрян на осминафиналите от Роджър Федерер.

№1 в класацията Race to London е Рафаел Надал с 5040 точки. Следват Александър Зверев с 3495 и Роджър Федерер с 3110 точки. Четвърти е Хуан Мартин дел Потро с 3020, пети Доминик Тийм с 2985, шести Марин Чилич с 2370, седми Кевин Андерсън с 1620, а последната позиция, даваща право на присъединяване в шампионата сега се заема от Джон Иснър с актив от 1500 точки. Както е известно, Григор Димитров завоюва купата в Лондон предходната година и за първи път в кариерата си се изкачи до №3 в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР